Košarka
SPORTOVI
Košarka
Volio gledati Garnetta

MVP ABA lige za GOL.hr o sezoni iza sebe i NBA draftu: ''Mislim da mogu još puno bolje''

Centar Mega Bemaxa i MVP ABA lige Goga Bitadze u intervjuu za GOL.hr osvrnuo se na svoj početak, sezonu iza sebe i nadolazeći NBA draft.

Goga Bitadze (Screenshot Twitter)

Jedan od najboljih igrača ABA lige Goga Bitadze priznao je da mu je ova sezona bila vrlo uspješna i da mu je sve ovo puno pomoglo da izraste u odličnog igrača. Gruzijski talent ističe da mu je na početku karijere puno pomogao otac, jer se bavio košarkom, dok je u ABA ligi najveći utjecaj na njega imao Dejan Milojević.

''Moj otac je igrao košarku, imao sam puno energije kao dijete i tako sam krenuo trenirati. Svaki trener je imao utjecaj u mom razvoju, u Gruziji je to bio Lasha Toidze, koji mi je pomogao da se razvijem u pravom smjeru i kao osoba, a tu su bili i treneri Davit i Niko. U Srbiji to je Dejan Milojević, koj ije bio ključan u mom košarkaškom razvoju, a zahvalnost dugujem i mojim trenerima u mlađim kategorijama pošto sam u Megu došao kao kadet sa 16 godina'', rekao je Bitadze za GOL.hr.

Bitadzeu je puno pomoglo igranje u jednom od najkvalitetnijih klupskih natjecanja u Europi. Prvi dio sezone proveo je u Megi pa potom preselio u Budućnost, gdje je igrao i Euroligu.

''U Megu sam došao pred kraj 2015. godine kao kadet i te sezone smo uzeli kadetsku titulu u Srbiji i prvi put sam igrao na finalnom turniru juniorske Eurolige. Što se tiče razlike između Mege i Budućnosti, u klubu iz Podgorice se igrali više pozicijski, dok je u Megi brža košarka'', izjavio gruzijski košarkaš.

gol expired Zagreb je nije volio, Slovenija će je možda cijeniti divider

Veliki talent ABA lige i europske košarke zadovoljan je prošlom sezonom, ali smatra kako ima još puno toga u čemu može napredovati.

''Zadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek mislim da mogu još bolje. Imam puno prostora za napredak u igri u svim aspektima i svakako ću nastaviti raditi na tome'', rekao je mladi centar Mege te nastavio:

''Sama Euroliga je ostavila snažan dojam na mene. U igračkom smislu sam se trudio da svaku utakmicu iskoristim najbolje moguće kako bih što više naučio. Sjajno su me prihvatili u Budućnosti, ostavili su jako snažan dojam na mene.''

Bliži se draft na kojem će se pojaviti i Goga Bitadze. Planira li još jednu sezonu ostati u ABA ligi ili barem u nekom od euroligaša ili ga uskoro možemo vidjeti na NBA parketima?

''Otići ću u SAD nakon Superlige, tamo me čeka nekoliko work-outa, a kad dođe vrijeme, vidjet ćemo za sljedeći potez'', kratak je bio po tom pitanju Bitadze.

Kakav status imaju Zaza Pachulia i košarka u Gruziji?

''Košarka u Gruziji se konstantno razvija i raste, sve više ljudi je gleda i uživa u njoj. Zaza je sjajan košarkaš s velikom karijerom, osvojio je dva NBA prstena. Svi u Gruziji ga znaju i prate njegove utakmice'', kazao je gruzijski talent pa otkrio kojem se igraču posebno divi:

''Volio sam gledati Kevina Garnetta i tu njegovu energiju na terenu, želju da se bori, natječe i pobjeđuje.''

U glasanju trenera, navijača i komisije ABA lige Bitadze je dobio 42 posto glasova za MVP-a. Izbor trenera je iznosio 60 posto ukupnih glasova, navijači su imali 30 posto, a komisija ABA lige deset posto. A Bitadze je proglašen za najboljeg u sva tri izbora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider