Košarka
SPORTOVI
Košarka
maccabi šokirao fener

Perasović s Efesom upisao važnu pobjedu, Repeša s Milanom novi poraz

Samo jedna domaća pobjeda upisana je u prve četiri utakmice 27. kola košarkaške Eurolige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Anadolu Efesa pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Velimira Perasovića izborili su važnu gostujuću pobjedu u Kaunasu, gdje su u utorak svladali domaći Žalgiris sa 76-68 u utakmici 27. kola Eurolige, te tako povećali svoje izglede za plasman među osam momčadi koje će se plasirati u doigravanje.

Unatoč neočekivanom domaćem poraz od Maccabija 79-81, do koje su Izraelci došli košem Landesberga u posljednjoj sekundi, momčad Fenerbahčea će zasigurno biti među onima koje će se naći u četvrtfinalu.

Tamo neće biti njemačkog Brose Basketsa koji je na svom parketu doživio težak poraz 71-96 od španjolske Baskonie. Hrvatski košarkaš Leon Radošević je za njemačku momčad postigao pet koševa uz po jedan skok i asistenciju.

Atenski Panathinaikos je bio jedina momčad koja je u utorak slavila na svom parketu, a svladali su posljednjeplasirani milanski Emporio Armani sa 74-61. U momčadi talijanskog prvaka, kojeg vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, nije bilo našeg reprezentativca Krunoslava Simona koji je propustio posljednjih pet euroligaških kola zbog ozljede.

Euroliga - 27. kolo

Fernebahče - Maccabi Tel Aviv 79-81
Žalgiris - Anadolu Efes 68-76
Brose Baskets - Baskonia 71-96
Panathinaikos - EA7 Milano 74-61

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider