Košarka
SPORTOVI
Košarka
vitamini već osigurali prolaz

Tofaš srušio Cedevitu u Zagrebu i ostao u igri za Top 16

Hrvatski prvak osigurao već prije dva kola osvojivši treće mjesto u skupini B.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite poraženi su na domaćem terenu od turskog Tofaša sa 96:92 (26:23, 24:14, 23:34, 23:21), čime su gosti ostali u igri za plasman u Top 16, što je hrvatski prvak osigurao već prije dva kola osvojivši treće mjesto u skupini B.

Kod Cedevite je najefikasniji bio Elgin Cook sa 32 koša, Jacob Pullen je ubacio 16, a Filip Krušlin 14 poena. Strijelce Tofaša predvodili su Diante Garrett sa 20 i Yigit Arslan sa 18 koševa.

Cedevita je u prvom poluvremenu imala samo jednog raspoloženog napadača, Elgina Cooka, koji je ubacio 21 od 37 koševa domaće momčadi. Turska momčad je, s druge stane, imala šestoricu košarkaša koji su ubacili barem jednu tricu. Tako je Tofaš tijekom prvog poluvremena došao do najvećih +15 (28:43), a na odmor su gosti otišli s 13 koševa viška (37:50).

U nastavku je Cook dobio društvo pa je Cedevita za nešto više od četiri minute igre u drugom poluvremenu svela prednost Tofaša na samo dva poena (55:57). U 28. minuti, kad je Cook pogodio tricu, Cedevita je došla do prvog vodstva (67:65) nakon punih 20 minuta. Cedevita je u trećoj četvrtini ubacila čak 34 koša, ali Tofaš je ipak ušao u posljednju četvrtinu s minimalnom prednošću (71:73).

Do posljednje četvrtine samozatajni Jacob Pullen počeo je pogađati iz svih pozicija i zahvaljujući njegovom buđenju Cedevita je u 35. minuti imala +7 (86:79). No, tada je nastupila stvaralačka stanka kod domaće momčadi. Do kraja utakmice još je samo Cook uspio ubaciti iz igre, dok je Tofaš na krilima Garretta i Arslana kreirao preokret te na kraju slavio sa 96:92.

Tofašu ta pobjeda donosi nadu da će osvojiti četvrto mjesto u skupini B, a da bi se to dogodilo Turci trebaju pomoć poljske Gdynije koja bi u srijedu trebala slaviti na gostovanju kod Limogesa. U srijedu će Alba i Lokomotiv u Berlinu igrati za prvo mjesto koje će osvojiti pobjednik tog dvoboja.

Cedevita je već odavno osigurala plasman u sljedeću, Top 16 fazu Eurokupa, u kojoj će hrvatski prvak biti smješten u skupinu H. Zasada je poznato da će uz Cedevitu u toj skupini biti ruski Uniks Kazanj i španjolska MoraBanc Andorra, a u srijedu će biti poznato tko će biti četvrtoplasirana momčad u skupini C, za što konkuriraju ruski Zenit, beogradski Partizan i Turk Telekom. Zenit je sigurni sudionik Top 16, a Partizanu je potrebna pobjeda od najmanje dva razlike nad Turk Telekomom u Beogradu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider