Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prva pobjeda Francuske

Dominantna Španjolska poslala snažnu poruku, Rusija pobijedila Srbiju

Španjolska je pokazala zašto je prvi favorit skupine C u kojoj se nalazi i Hrvatska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu drugog kola skupine C košarkaša, u kojoj igra i Hrvatska, aktualni europski prvak Španjolska je uvjerljivo svladala Češku sa 93:56 (33:14, 23:9, 20:15, 17:18).

Španjolci su nastavili dominirati nad svojim protivnicima i u svom drugom nastupu u Cluju. Nakon 39 razlike protiv Crnogoraca u petak, Čehe su svladali sa 37 razlike, a već na poluvremenu su imali 33 poena prednosti.

Pitanje pobjednika je bilo riješeno već u prvih 10 minuta nakon kojih je bilo 33:14 za Španjolsku. Ricky Rubio postigao je 14, a Pau Gasol 13 koševa u toj dionici igre te su pokazali kako je isključena bilo kakva mogućnost iznenađenja.

Stariji brat Gasol susret je okončao sa 26 koševa i osam skokova, Rubio je dodao 17, dok je Martin Križ sa 11 koševa bio najefikasniji kod Češke.

U prvom subotnjem susretu skupine C Crna Gora je svladala Mađarsku sa 72:48 (14:11, 25:18, 21:11, 12:8). Nakon uvjerljivog poraza u petak od Španjolske, Crna Gora je u svom drugom nastupu ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv nejake Mađarske.

Kolo će od 19:30 zaključiti Hrvatska i Rumunjska. Španjolska je vodeća na ljestvici s dvije pobjede, Crna Gora i Češka imaju po pobjedu i poraz, Hrvatska pobjedu, Rumunjska poraz, a Mađarska dva poraza.

Rusiji derbi skupine D

U derbiju drugog kola skupine D u Istanbulu Rusija je svladala Srbiju sa 75:72 ostvarivši tako drugu pobjedu od tri razlike zaredom - u petak su Rusi sa 76:73 svladali domaćine Turke. Rusija je vodila većim tijekom susreta, no Srbija se uvijek uspijevala vraćati i dvoboj je bio neizvjestan sve do samoga kraja.

Pri rezultatu 75:72 za Rusiju Bogdan Bogdanović je dobio dva slobodna bacanja 2,5 sekunde prije kraja. Želio je pogoditi prvo, a promašiti drugo kako bi njegovi suigrači u skoku došli do lopte, a onda i koša za produžetak, no promašio je oba, a i Rusi su uspjeli doći do lopte i tako sačuvali pobjedu.

Aleksej Šved je sa 22 ubačaja bio najbolji kod Rusije, Timofej Mozgov je dodao 11 poena, od toga devet u četvrtoj četvrtini, uz osam skokova. U momčadi Srbije su Bogdanović i Boban Marjanović postigli po 19 koševa.

Francuska je u susretu drugog kola skupine A u Helsinkiju nadigrala Grčku sa 95:87. Francuzi su nakon neočekivanog poraza od domaćina Finaca odgovorili odličnim prvim poluvremenom protiv Grka u kojem su izgradili prednost od 19 pogodaka (55:36). Grci su se u završnici primaknuli na šest razlike (91:85), no nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti preokretom.

Joffrey Lauvergne sa 21 košem i 11 skokova bio je najbolji kod Francuske, 21 poen dodao je i Evan Fournier, dok je Georgios Printezis sa 22 koša predvodio Grčku.

Njemačka je postala prva reprezentacija s dvije pobjede u skupini B u Tel Avivu svladavši Gruziju sa 67:57. U slaboj utakmici u kojoj su obje reprezentacije imale više od po 20 izgubljenih lopti na kraju su manje pogrešaka napravili Nijemci. Dennis Schroeder je sa 23 koša bio najefikasniji kod Njemačke, a Zaza Pačulia sa 14 poena kod Gruzije koja tako nije uspjela oploditi pobjedu protiv Litve iz prvog kola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider