Košarka
SPORTOVI
Košarka
slijedi im hrvatska

Crnogorci razbili Mađarsku i upisali prvu pobjedu!

Nakon teškog poraza od Španjolske, Crna Gora upisala je glatku pobjedu protiv neprepoznatljive Mađarske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 2. kola skupine C EuroBasketa košarkaša, u kojoj igra i Hrvatska, Crna Gora je u Cluju svladala Mađarsku sa 72-48 (14-11, 25-18, 21-11, 12-8).

Nakon uvjerljivog poraza u petak od Španjolske, Crna Gora je u svom drugom nastupu ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv nejake Mađarske.

Crnogorci su znalački iskoristili svoju nadmoć na centarskim pozicijama, ostvarili su 18 skokova više od Mađara i ostvarili pobjedu, a da niti jedan njih igrač nije proveo na parketu više od 23 minute.

Nikola Vučević i Bojan Dubljević su sa po 13 koševa i sedam skokova bili najbolji kod Crne Gore dok je David Vojvoda ubacio 20 poena za Mađarsku koja je izgubila i drugu utakmicu na prvenstvu, nakon što je u petak bolja bila i Hrvatska.

Od 16.45 sati u ovoj skupini igrat će Španjolska i Češka, dok će Hrvatska dvoboj 2. kola protiv domaćina Rumunjske igrati od 19.30 sati.

U susretu 2. kola skupine A u Helsinkiju Poljska je pobijedila Island sa 91-61. Za prvu pobjedu Poljske najzaslužniji je bio Adam Waczynski sa 15 pogodaka, dok je Hordur Vilhjalmsson sa 16 ubačaja bio bolji od ostalih kod Islanda koji je uvjerljivo izgubio i drugu utakmicu.

Latvija je do prve pobjede u skupini D u Istanbulu stigla svladavši Belgiju sa 92-64. Kristaps Porzingis i Janis Timma ubacili su po 27 poena za Latviju, dok je Axel Hervelle sa 12 koševa bio jedini s dvoznamenkastim učinkom kod Belgije. Obje reprezentacije nakon dva nastupa imaju omjer pobjeda i poraza 1-1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider