Košarka
SPORTOVI
Košarka
Loš ulazak u utakmicu

Druga pobjeda Hrvatske: Teže od očekivanog slavili protiv skromnog domaćina

Hrvatska je teže od očekivanog pobijedila Rumunjsku i upisala drugu pobjedu na Eurobasketu.

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je drugog kola skupine C u Cluju na Eurobasketu ostvarila drugu pobjedu svladavši domaćina Rumunjsku sa 74:58 (20:12, 22:17, 15:13, 17:16).

Početak utakmice izgledao je kao da je Hrvatska zakasnila u Polyvalent dvoranu u Cluju jer su domaćini u prve četiri minute krenuli s 10:0. Trice su ubacili Mandache i Moldoveanu, a onda je dvaput pod obručem poentirao i Baciu.

S druge strane, hrvatski reprezentativci promašivali su šutove iz neizrađenih situacija, a usto su i gubili lopte, pa je izbornik Aleksandar Petrović bio prisiljen pozvati minutu odmora.

Petrović nje na parketu ostavio početnu petorku, a Ukić, Bogdanović, Simon, Šarić i Planinić su se ipak uspjeli "resetirati" i vrlo brzo uhvatiti rezultatski priključak. Kada su s klupe ušli Popović, Žorić, pa i Bender, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata.

Serija 28:2 za preokret i pobjedu

Pokretljivom obranom hrvatski reprezentativci su prisilili Rumunje na šutove za tri - nakon dva pogotka na samom početku utakmice, do kraja prve četvrtine domaći su promašili svih devet preostalih pokušaja. S druge strane, Hrvatsku je odlično služio vanjski šut, dobra obrana donijela je i lagane poene iz protunapada i Hrvatska je serijom 28:2 stigla do vodstva 28:12.

Do kraja utakmice Hrvatska je bez većih problema održavala stečenu prednost. Kada bi Rumunji i priprijetili povratkom neizvjesnosti smanjujući na 10-ak razlike, uslijedio bi dalekometni pogodak Hrvata. Hrvatski reprezentativci susret su okončali s daleko boljim postotkom šuta za tricu nego za dvicu. Pogodili su 12 od 20 šutova za tricu (60 posto), a samo devet od 24 za dvicu (38 posto).

Bojan Bogdanović je s 21 košem predvodio Hrvatsku, dok je Vlad Moldoveanu ubacio 14 poena za Rumunjsku. Dario Šarić je ostvario double-double s 11 koševa i 10 skokova, dok je Luka Žorić dodao 10 poena. 

Pobjedom protiv Rumunjske Hrvatska je praktički osigurala jedno od prva četiri mjesta u skupini koja vode u osminu finala.

Nakon dva kola po dvije pobjede u skupini C imaju Hrvatska i Španjolska, po pobjedu i poraz Crna Gora i Češka, a dva poraza Rumunjska i Mađarska. Španjolska i Crna Gora su u ranijim utakmicama uvjerljivo pobijedile Češku i Mađarsku.

U 3. kolu Hrvatska će u ponedjeljak od 16:45 sati igrati protiv Crne Gore.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider