Košarka
SPORTOVI
Košarka
NE SMIJE SE VRATITI

Nekadašnja NBA zvijezda tvrdi da ga kod kuće smatraju teroristom: "Glava mi je ucijenjena na pola milijuna dolara"

Enes Kanter ima velikih problema zbog toga što je pobornik glavnog oponenta turskog predsjednika Erdogana.

Juancho Hernangomez i Enes Kanter (Foto: Afp)

Nije tajna kako trenutna turska vlast nema toleranciju prema otvorenim kritičarima politike aktualnom predsjednika Recepa Erdogana.

Tako nije bilo popusta niti za najvećeg turskog nogometaša u povijesti, Hakana Sukura, kojem je oduzeta sva imovina te koji trenutno u Americi radi poslove poput vožnje Taxija.

Nekad na NBA rosteru, danas na listi terorista

Ne treba nas onda čuditi da je slično prošao i ponajbolji turski košarkaš u povijesti. Riječ je o 30-godišnjem Enesu Kanteru Freedomu, koji je posljednje bio članom Boston Celticsa.

Luka Dončić i LeBron James Luka Dončić izludio Lebrona: Dva puta zabio za produžetke i na kraju donio slavlje u Los Angelesu divider

Ovaj 208 centimetara visoki centar i treći pick NBA drafta 2011. godine tvrdi da ga u Turskoj smatraju teroristom te čak ima informaciju kako postoji i potjernica s vrijednom nagradom.

Kanter je inače otvoreni pobornik pokreta FETO i njegovog pokretaća Fethullaha Gulena, koji se već dugo godina skriva u Americi. Upravo on je najveći Erdoganov kritičar.

Nije tajna da je Kanter u Turskoj stavljen na listu najtraženijih terorista, no sad je otkrio kako je dobio informaciju da je i njegova "glava" poprilično cijenjena.

Glava vrijedna pola milijuna dolara

Prema njegovim informacija, ucijenjen je na pola milijuna dolara.

"Prije nego što su mi ucijenili glavu, turska obavještajna služba je pokušavala doći do ljudi s liste na kojoj se nalazim i ja. Turska vlada mrzi što se moje riječi čuju širom svijeta. Muka im je i čine sve kako bi me ušutkali", rekao je Kanter, koji dijelom iz sigurnosnih razloga trenutka nema klub.

Dario Šarić Dario Šarić odigrao fantastičnu partiju u pobjedi protiv prvaka i sve podsjetio koliko dobar može biti divider

"Čuvaju me 24 sata dnevno. Ovo sve govorim jer nisam jedini na listi. Dosta je tu običnih ljudi, novinara, aktivista i sportaša, koji nisu poznati kao ja. Oni su lakše mete jer su sami", dodao je.

On si je prije nekoliko godina priključio dodatno prezime Freedom (sloboda), a kroz NBA karijere je upisao prosjek od 11 poena i osam skokova po utakmici. Najbolje u karijeri odigrao je završnicu sezone 2014./15., kad je u dresu Oklahoma City Thundera imao prosjek od 18 poena i 11 skokova po utakmici, čime je bio jedan od najboljih centara lige.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider