Košarka
SPORTOVI
Košarka
dok traje pandemija

NBA igrači zaigrat će virtualnu košarku uz izravne TV prijenose: Durant prvi nositelj

NBA liga postavila je Duranta za prvog nositelja, a on će i otvoriti turnir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je NBA sezona prekinuta do daljnjega zbog pandemije koronavirusa 16 njenih zvijezda, među kojima su Kevin Durant i Donovan Mitchell, pokušat će razveseliti svoje navijače sudjelovanjem na online turniru videoigrice NBA2K20 što će od petka prenositi ESPN, objavila je službena stranica NBA lige.

Durant (Brooklyn Nets) je jedan od 15 igrača NBA koji su zaraženi virusom Covid-19, čije je nezaustavljivo širenje u SAD-u dovelo do prekida sezone 11. ožujka nakon što je igrač Jazza Rudy Gobert bio pozitivan. Njegov suigral Mitchell također je bio zaražen, ali oba igrača Utah Jazza su se izliječila.

Turnir nazvan "Players-Only" (Samo igrači) sastojat će se od jedne faze s direktnom eliminacijom s osam sudionika sa svake strane stola. Trebao bi trajati deset dana.

gol expired Coutinho se vraća u Englesku, ali na neočekivanu destinaciju? Želi ga trener koji ga je pretvorio u zvijezdu divider

Osim Duranta i Mitchella, na turniru će sudjelovati Trae Young (Atlanta), Andre Drummond (Cleveland), Devin Booker (Phoenix), Hassan Whiteside (Portland), Zach LaVine (Chicago), Montrezl Harrell (L.A. Clippers), Domantas Sabonis (Pacers), Deandre Ayton (Phoenix), DeMarcus Cousins (ex-Lakers), Michael Porter Jr. (Denver), Rui Hachimura (Washington), Patrick Beverley (L.A. Clippers), Harrison Barnes (Sacramento) i Derrick Jones Jr. (Miami).

Za prvog nositelja postavljen je Durant, a primarni kriterij bile su igračeve ocjene u igri. Okršaj Duranta i Derricka Jonesa 3. travnja otvorit će turnir. Svaki igrač na početku će izabrati osam momčadi koje može koristiti tijekom turnira.

Otkako je sezona NBA prekinuta mnogi su igrači pojačali svoje aktivnosti na društvenim mrežama i u videoigricama.

gol expired Ibrahimović odlučio: Radije će prekinuti karijeru nego zaigrati za ovakav Milan divider

Igrači Phoenix Sunsa su tako bili prvi koji su nastavili sezonu online, na NBA2K20. A te "utakmice" prate tisuće navijača.

Ova izrazito realistična simulacija košarke, koja se prodaje u nekoliko milijuna primjeraka godišnje u svijetu, jedna je od zvijezda e-sporta.

Nogometna natjecanja u videoigricama online već su mobilizirala više zvijezda talijanskog i španjolskog nogometa. U Španjolskoj je turnir na kojem je svaki klub prve lige predstavljao jedan igrač pratilo je gotovo 170.000 gledatelja, a sakupljeno je 180.000 eura za borbu protiv pandemije.

gol expired Urnebesan video: Kako bi NBA zvijezde igrale da su nogometaši? Jedan je baš kao Neymar divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider