Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Košarka
gdje mu je granica?

Luka Dončić nadmašio legendarnog Michaela Jordana i nastavio čudesni niz

Luka Dončić nadmašio je legendarnog Michaela Jordana i njegov niz od 18 uzastopnih utakmica u kojima je zabijao minimalno 20 poena te upisivao po pet skokova i pet asistencija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako nije šuterski briljirao i njegov je Dallas poražen pred svojim navijačima od prosječnih Sacramento Kingsa, Luka Dončić uspio je nadmašiti rekord legendarnog Michaela Jordana. On je produljio svoj niz utakmica na 19 u kojima je upisao najmanje 20 poena te po pet skokova i asistencija. Jordan se bio zaustavio na 18.

Dončić je u porazu Maverciksa 110:106 upisao 27 poena, sedam skokova i osam asistencija. Jordan je niz od 18 uzastopnih utakmica u kojima je upisao minimalno po 20 poena, pet skokova i pet asistencija ostvario u sezoni 1988./1989.

gol expired Ipak nije (samo) Kovač bio problem u Bayernu: Kritike treneru, Müller upozorava divider

Prema službenoj statistici, legendarni MJ bio je jedini do Dončića danas koji je uspio to ostvariti u posljednje 43 godine, otkako su se NBA i ABA liga ujedinile.

Dončić igra svoju drugu sezonu u NBA ligi i već se promaknuo u jednog od glavnih kandidata za najkorisnijeg igrača sezone. Trenutačno je na prosjeku od 30 poena, 9,8 skokova i 9,2 asistencije po susretu.

Ove je sezone već slavio protiv Houston Rocketsa, LA Lakersa i Denver Nuggetsa, momčadi koji spadaju u prvi red kandidata za naslov NBA prvaka.

gol expired Nakon najtežeg poraza u karijeri iz bolnice se javio Overeem: "Usnica trenutačno ne izgleda seksi" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider