Košarka
SPORTOVI
Košarka
prvi odletio trener

Nakon katastrofalnog propusta u doigravanju počeo raspad LA Clippersa?

Legendarni NBA trener Doc Rivers dobio je otkaz u LA Clippersima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Doc Rivers više nije trener NBA momčadi Los Angeles Clippersa, koju su u polufinalu Zapadne konferencije, iako su u seriji vodili 3:1, eliminirali nakon preokreta Denver Nuggetsi.

Vijest je otkrio sam 58-godišnji Rivers, koji je na Twitteru zahvalio momčadi i navijačima na podršci.

"Doc je bio sjajan trener za Clipperse, nevjerojatan ambasador i stup snage tijekom teških vremena", objavio je predsjednik Clippersa Steve Ballmer. "On je pobijedio u velikom broju utakmica i postavio temelje za ovu momčad."

Clippersi su objavili da je raskid suradnje s Riversom sporazuman.

Pep Guardiola (Foto: AFP) Guardiola potrošio gotovo pola milijarde na obranu: "Ako opet nije pogodio, to će biti Pepov kraj u Cityju" divider

Rivers, koji je 2013. došao iz Bostona, proveo je sedam sezona u Clippersima te ih je odveo do doigravanja u čak šest sezona. Ove su se godine, nakon što su doveli Kawhija Leonarda i Paula Georgea, nadali i finalu.

"Kada sam preuzeo ovaj posao, moj je cilj bio stvoriti ovaj pobjednički košarkaški program u koji bi igrači voljeli doći i s njim osvojiti prvenstvo", napisao je na svom Twitteru Rivers. "I iako sam uspio ostvariti većinu svojih ciljeva, sve ih ipak neću moći vidjeti."

Rivers je imao omjer pobjeda i poraza 356:208 u sedam sezona , a do drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije stigao je tri puta.

Ove sezone Clippersi su imali omjer 49:2,3 što je četvrti najbolji rezultat u povijesti momčadi.

gol expired Nakon debija iz snova u dresu Atletica Suarezova supruga spustila Barceloni: "Ti ovo zaslužuješ" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider