Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novo pojačanje

Guardiola potrošio gotovo pola milijarde na obranu: "Ako opet nije pogodio, to će biti Pepov kraj u Cityju"

Manchester City potrošio je u Guardiolinoj eri gotovo pola milijarde eura na kupovinu braniča…

Pep Guardiola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pep Guardiola tražio je novo pojačanje u obrani i dobio ga je: portugalski stoper Ruben Dias (23) najnovija je akvizicija Manchester Cityja.

Transfer još nije zapečaćen, ali stižu vijesti da je pred realizacijom.
Vrijednost transfera procjenjuje se na 68 milijuna eura. Početkom kolovoza katalonski stručnjak doveo je i središnjeg braniča Nathana Akea iz Bournemoutha za 45 milijuna eura. 

Guardiola je u svojoj eri u Man Cityju potrošio samo na obranu 480 milijuna eura. Međutim, Cityjeva zadnja linija ne funkcionira dobro, najslabiji je dio momčadi. Prošle sezone pogreške braniča skupo su stajale Građane, a ništa bolje ne izgledaju ni na početku nove sezone.

  gol expired Nakon debija iz snova u dresu Atletica Suarezova supruga spustila Barceloni: "Ti ovo zaslužuješ" divider

Cityjeva obrana nikada i nije bila nešto posebno, to se dobro vidjelo na najtežim iskušenjima u Ligi prvaka, a potrošene su goleme svote.

Bivši Liverpoolov as Jamie Carragher smatra da Guardiola više nema pravo na pogrešku.

„Mislim da je kupovinom Rubena Diasa puno toga stavljeno na kocku. Ako ne bude funkcioniralo, ako Manchester City ne osvoji Premierligu, to će biti Guardiolin kraj na Etihadu. Ako ipak uspije osvojiti veliki trofej, možda će produljiti ugovor na nekoliko godina“, kaže Carragher, koji se od završetka karijere bavim analizama u engleskim medijima.

„Guardiola nikada nije imao predobre procjene što se tiče stoperske linije. Čak ni u Barceloni. To je obično bila slabost njegovih momčadi“, zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider