Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Brat Hrvat"

Kontroverzni Srbin komentirao izjavu Tome Ivkovića: "Kad bih rekao da mi je Hrvat brat, lagao bih"

Darko Miličić komentirao je izjavu Tome Ivkovića da su ga navijači Zvezde zvali "brat Hrvat".

Darko Miličić (Foto: Afp)

Kontroverzni bivši srpski košarkaš Darko Miličić gostovao je na Sport Klubu i dotaknuo se vječne teme i odnosa Srbije i Hrvatske. Osvrnuo se i na izjavu Tomislava Ivkovića, koji je rekao kako je za vrijeme bivše Juge postojalo veliko zajedništvo između naša dva naroda.

Ivković je rekao kako nikad u Beogradu nije imao problema zbog svoje nacionalnosti te dodao kako su ga navijači Zvezde zvali "brat Hrvat". Miličića su zamolili za komentar na tu izjavu…

Wimbledon VIDEO Incident na Wimbledonu: 60-godišnji prosvjednici upali na teren i prekinuli meč divider

"Znaš kako, iskreno ću vam reći, rekao sam što sam rekao i stojim uz sve to, ali ja ne idem toliko daleko. Znamo što se sve događalo. Bio sam mali i upućen sam, mogu surađivati i mogu sjediti, biti kulturan i fin, ali da se nazivamo braćom - to nije realno. To je laž.

Da zovem Hrvata bratom, lagao bih, to nije realno. Politika treba ostati po strani i sport mora pobijediti jer se na sportskom terenu događaju ružne stvari, ali ima lijepih i pozitivnih. Sport miri i ujedinjuje jer je pozitivan u svakom smislu, to je fascinantno. Nažalost, ima negativnih primjera, ali ima i pozitivnih", rekao je Darko Miličić.

Alexander Volkanovski VIDEO Čudesni Volkanovski brutalno završio Rodrigueza i ostao standard u perolakoj kategoriji UFC-a divider

"Uvijek sam pristalica kad netko dođe iz tih kombinacija poput Hrvatske, najlakše je 50 tisuća nas na njih deset-dvadeset. Po meni treba balansirati. I trebali bi se osjećati neugodno na utakmici. Mislim na utakmici, naravno", dodao je bivši košarkaš Srbije.

Miličić je tijekom karijere igrao za Hemofarm, Detroit, Orlando, Memphis, Minnesotu i Boston, a u mirovinu je otišao sa samo 27 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider