FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Event godine

VIDEO Čudesni Volkanovski brutalno završio Rodrigueza i ostao standard u perolakoj kategoriji UFC-a

Aleksander Volkanovski prekidom u trećoj rundi pobijedio je Yaira Rodrigueza na UFC-u 290 i peti put obranio pojas prvaka u perolakoj.

Nepoderivi Australac makedonskih korijena Alexandar Volkanovski dominantno je slavio protiv privremenog prvaka Yaira Rodrigueza u glavnoj borbi UFC-a 290, peti put u karijeri obranio je svoj pojas i potvrdio kako je još uvijek standard po kojem se mjere svi borci u perolakoj kategoriji.

Meksikanac je u ovaj okršaj ušao na krilima sjajne pobjede protiv Josha Emmeta u veljači, međutim sav šušur koji se oko njega vrtio ovih dana umirio se vrlo brzo. U prvoj rundi pokušao je atraktivnim škaricama iznenaditi prvaka, ali završio je u parteru i tamo proveo ostatak runde primajući udarac za udarcem.

Druga runda bila je preslika prve, Rodriguez je izdržao do negdje sredine te dionice borbe na nogama i zatim završio na podu. Do konca te runde Volkanovski je nakupio ukupno 22 značajna udarca samo u parteru…

Da stvar bude najgora za Rodrigueza, u trećoj rundi izgledao je najbolje u meču. Činilo se kako je pronašao distancu, pogodio nekoliko atraktivnih udaraca nogom, prijetio kombinacijama, međutim jedna od tih solidnih sekvenci prvak je prekinuo krošeom ravno u bradu i zaljuljao Meksikanca.

Minutu uoči kraja runde pritisnuo ga je uz žicu, oborio na tlo i završio GNP-om na podu. Sjajni Australac i dalje je nedodirljivi vladar ove kateogrije, ovo mu je bila čudesna 23. pobjeda zaredom u perolakoj i šesta pobjeda zaredom u borbama za pojas.

Tko je sljedeći? Odgovor na to teško pitanje možda je Ilia Topouria, sjajni gruzijski Španjolac, trenutačno peti izazivač u kategoriji koji je već uspio prozivkama privući pažnju nedodirljivog prvaka. Možda novi napad na laku kategoriju, ali zasad će najprije na operaciju ramena. Na potezu je Dana White.

Pentoja treći put pobijedio Morena i uzeo pojas u muhi

Ludih 25 minuta natrpanih akcijom odradili su Brandon Moreno i Alexandre Pentoja, sucima nije bilo nimalo lako odlučiti o pobjedniku, ali na koncu su otišli na stranu brazilskog borca koji je slavio podijeljenom sudačkom odlukom i postao novi prvak u kategoriji muha.

Moreno je sjajno ušao u borbu, držao Pentoju na distanci superiornijim boksanjem, međutim sredinom prve runde Brazilac je zavukao jedan kroše na bradu meksičkog borca i oborio ga na tlo. Ostatak runde kontrolirao ga je u parteru i uzeo prvu rundu.

Meksikanca to nije obeshrabrilo, naprotiv uzeo je drugu rundu slično kao njegov suparnik prvu i poravnao rezultat. To su bile jedine uvjerljive runde u meču, preostale tri odlučile su nijanse. Obojica su slično isporučili na nogama po pitanju udaraca, međutim Pentoja je bolje kontrolirao borbu u parteru i vjerojatno na tu dionicu odnio tijesnu pobjedu.

Brazilac je ovim rezultatom treći put pobijedio Morena, prvi put na amaterskoj razini dok su obojica bili kandidati u The Ultimate Fighteru, jednom u UFC-u nakon čega je Meksikanac otpušten iz UFC-a i sad u najvažnijoj borbi karijere za pojas prvaka u muhi koji sad ponosno stoji oko njegovog struka.

Pentoja slavio poslije tijesne sudačke odluke:

Du Plessis je novi izazivač, Adesanya šokirao prozivkom

Fenomenalni Dricus Du Plessis najavio je uoči borbe s Robertom Whittakerom kako ova borba vjerojatno neće izaći iz druge runde i doista nije. Bivši prvak u srednjoj kategoriji naletio je na jedan direkt i to je bio početak kraja. Južnoafrikanac završio je posao udarcima na tlu i iskočio u ulogu prvog izazivača za pojas Israela Adesanye.

Whittaker je uoči ove borbe bio veliki favorit, kako i ne bi bio kad je dosad samo dvaput izgubio od aktualnog prvaka, no za bivšeg rivala našeg Roberta Soldića nije imao odgovor. Du Plessisu je ovo osma uzastopna pobjeda i šesta zaredom u UFC-u. Sljedeća će mu vjerojatno biti za pojas prvaka protiv Israela Adesanye.

Adesanya je poslije borbe ušao u oktogon i stao lice u lice sa svojim novim izazivačem i potpuno se pogubio. Rasističkim povicima šokirao je okupljene i počeo provocirati Južnoafrikanca:

"Ovo je moj cr*o, ovo je moj afrički brat“, vikao je prvak u lice zbunjenom Du Plessisu.

Pobjeda Du Plessisa i prozivka Adesanye:

Nikad ne otpisujte srce Dana Hookera

Sjajnu borbu odradili su Dan Hooker i Jalin Turner, a na koncu je tijesnu pobjedu na sudačkim karticama podijeljenom odlukom odnio novozelandski borac. Borci iz TOP-a 15 lake kategorije UFC-a odradili su taktički vrlo zahtjevnu, a malu prednost poslije uvodnih pet minuta imao je Turner.

Isti je borac sredinom prve runde pogodio jedan sjajan high-kick i činilo se kako će završiti borbu u svoju korist, međutim nikad ne otpisujte srce Dana Hookera. Novozelanđanin je krajem druge runde uspio okrenuti cijeli meč u svoju korist s nekoliko direkata iz klinča te zamalo uspio završiti borbu gušenjem na podu, međutim Turnera je spasio gong.

U posljednjoj rundi Turner jednostavno više nije imao „benzina“, a ono Hookerovo srce o kojem smo pisali gore ponovo je zakucalo jače i na volju uzelo posljednju rundu i tijesnu pobjedu. To mu je bila druga uzastopna pobjeda i koja će mu ponovo otškrinuti vrata topa 10 lake kategorije.

Hooker pobijedio u borbi godine:

Woodburn nestao za 38 sekundi

Američki borac Bo Nickal ušao je u oktogon kao veliki favorit protiv Vala Woodburna. Bio bi to i da je sve bilo normalno, ali kako je njegov suparnik prihvatio ovu borbu prije samo četiri dana, taj je status dodatno podebljan. I opravdao ga je na najbolji mogući način, nokautom unutar prve minute prve runde.

Ni jedna njegova borba još nije izašla iz prve runde, a njegova peta, koju je okončao petom pobjedom, nije izašla ni iz prve minute. Nickal je u principu pokušao dokučiti distancu direktima i swingovima, ali kad je prvi sjeo, odlučio je završiti borbu udarcima i uspio.

Woodburn je tek trebao zaslužiti ovu priliku preko Dana White Contender Seriesa, dobio ju je preko reda, međutim pokazao je kako još nije spreman za najveću scenu.

Nickal u prvoj rundi završio Woodburna:

UFC 290, glavni program:

Alexander Volkanovski (c) vs. Yair Rodriguez (perolaka) - TKO 3. runda

Brandon Moreno vs. Alexandre Pantoja (c) (muha) - podijeljena sudačka odluka

Robert Whittaker vs. Dricus Du Plessis (srednja kategorija) - TKO 2. runda

Jalin Turner vs. Dan Hooker (laka kategorija) - podijeljena sudačka odluka

Bo Nickal vs. Val Woodburn (srednja kategorija) - TKO 1. runda

Poster UFC-a 290:

UFC 290 UFC 290 (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider