Košarka
SPORTOVI
Košarka
sretno!

Damir Mulaomerović: "Tek sada počinje ono pravo na EuroBasketu"

Damir Mulaomerović je prokomentirao pobjedu protiv Ukrajine i najavio drugi krug.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobjedom protiv Ukrajine 90:85 u posljednjem, 5. kolu osigurala je najmanje treće mjesto u skupini C na EuroBasketu.

Hrvatski košarkaši ovom su pobjedom napravili primarni cilj. Izbjegli su poraz od Ukrajine i četvrto mjesto u skupini koje će vjerojatno u osmini finala voditi na Srbiju. Hrvatska sada čeka razvoj situacije kako bi doznala prvog suparnika u nokaut fazi, ali je vrlo vjerojatno kako će okončati na trećem mjestu.

''Bila je ovo peta utakmica. Svi smo umorni, kako fizički tako i psihički, ali moji igrači su odnekuda izvukli ekstra energiju. Svi su odigrali jako dobro. Moram pohvaliti Mavru, zbog kreacije dok je bio na parketu. Ramljak je odradio odlične obrambene zadatke, Zubac je zabio neke teške poene, Bogdanović je imao sjajnu utakmicu, odradio ju je kapetanski. I Simon, naravno, u ključnim trenucima je donosio prave odluke. Naravno, zabio je dvije trice kada se lomilo. Svi su dečki bili pravi i moram im još jednom čestitati na predstavi“, komentirao je izbornik Mulaomerović koji se potom osvrnuo na ne baš ugodnu najavu ovog EuroBasketa od strane hrvatske reprezentacije.

Hrvatska - Ukrajina Hrvatska pobijedila Ukrajinu i vjerojatno, ali ne i sigurno, izbjegla Srbiju u osmini finala Eurobasketa! divider

''Nije bilo lako, morali smo uvjeriti igrače kako mogu. Morali su podići glavu i na pravi se način pripremiti za ovaj EuroBasket. Uspjeli smo u tome, dečki rade iznimno žestoko. Također, teško je kada ste mjesec dana zajedno, ali oni su potpuno fokusirani na posao. Zadovoljni smo dosad, marljivo se trenira, ali tek sada sve počinje. Kreće ono pravo“.

O tome što misli o dvoboju osmine finala, je li glavna vodilja u utakmici protiv Ukrajine bilo izbjegavanje Srbije u osmini finala govorio je Ivan Ramljak.

''Pričali smo na tu temu. Ali, o tome što će biti u osmini finala možemo govoriti tek kada se završe sve utakmice i kada saznamo ime suparnika. Kako možemo biti bolji? Da što duže potraju razdoblja u igri kada smo potpuno fokusirani i energetski jaki“, dodao je Ramljak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider