Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još se ne zna protivnik!

Hrvatska pobijedila Ukrajinu i vjerojatno, ali ne i sigurno, izbjegla Srbiju u osmini finala Eurobasketa!

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Ukrajinu 90:85 u posljednjem, petom susretu skupine C na EuroBasketu.

Hrvatska - Ukrajina (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu 90:85 u 5. kolu skupine C Eurobasketa te tako najvjerojatnije s treće pozicije ide u osminu finala. To će se dogoditi ukoliko Italija večeras očekivano pobijedi Veliku Britaniju. Ukoliko se to ne dogodi, naši će biti drugi.

S kime ćemo igrati u nedjelju još se ne zna, jer Srbija i Poljska igraju za prvo mjesto u skupini D. Ukoliko Srbija očekivano pobijedi Poljake, Hrvatska će u nedjelju igrati s drugoplasiranom reprezentacijom u skupini D, a to će biti Finska.

Ukoliko Poljaci pobijede Srbe, Hrvatska će igrati protiv Srbije koja će u tom slučaju biti druga u toj skupini.

Bogdanović odveo Hrvatsku do pobjede

Prvi hrvatski strijelac bio je Bojan Bogdanović s 27 poena, a imao je i sedam skokova te tri asistencije. Dominik Mavra je dodao 13, a Kruno Simon 11 koševa uz šest skokova.

Kod Ukrajine najbolji su bili Volodimir Herun s 21 poenom i Bogdan Bliznjuk sa 16.

U izjednačenoj utakmici prvi je odmak Hrvatska napravila početkom druge četvrtine kada je serijom 9-0 pobjegla na 30-21. Nešto kasnije, a uslijed pogođenih trica Mavre, Šarića i Hezonje, imala je Hrvatska i plus od 12 koševa. No, unatoč dobroj igri u drugoj četvrtini, što je bilo posebno potencirano odličnim izdanjem Dominika Mavre, na odmor se otišlo uz malih 45-42 za Hrvatsku.

Dobrom napadačkom igrom Bojana Bogdanovića u nastavku susreta (dvije vezane trice) Hrvatska je opet pobjegla na nešto osjetniju razliku od 61-53, ali opet se Ukrajina zbog mekane hrvatske igre u obrani vratila i uoči posljednje četvrtine rezultat je bio 67-67.

U zadnjoj dionici ukrajinski su košarkaši preuzeli kontrolu rezultata, ali je Hrvatska uzvratila dalekometnim šutovima. Dvije trice je pogodio Simon, po jednu Bogdanović i Ramljak za vodstvo 86-79 tri minute prije kraja.

Do kraja je Hrvatska sačuvala vodstvo, ali nije uspjela dobiti ogled s devet ili više poena razlike što bi garantiralo drugo mjesto na ljestvici. Čini se kako to nisu ni pokušali kako bi možda u ždrijebu na putu do polufinala izbjegli Sloveniju.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider