Košarka
SPORTOVI
Košarka
bullsi strpljivo grade

Chicago ponovno vjeruje: Mladić sa svega 19 godina ispisao povijest NBA-a i stao uz bok Jordanu

Coby White nova je velika NBA nada i nada Chicago Bullsa da će se uskoro vratiti u igru za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najboljih i najpopularnijih momčadi u povijesti NBA lige Chicago Bullsi i ove će sezone vjerojatno propustiti doigravanje, treću godinu zaredom. No to ne znači da se ništa dobro ne događa u Bullsima, koji na svom kontu imaju 20 pobjeda, ali i 39 poraza.

gol expired Hrvatskoj ždrijeb Lige nacija donio najjaču skupinu i spektakularne utakmice divider

Zach LaVine (25) definitivno je najsvjetlija točka Chicaga ove sezone, no odmah iz njega je rookie Coby White (19), koji je noćas u tijesnom porazu od Oklahome City Thunder ispisao povijest NBA lige. White je postao prvi novajlija (rookie) u povijesti lige koji je tri utakmice zaredom zabijao 30+ poena ulazeći s klupe za pričuvne igrače.

Osim toga, postao je i prvi rookie u povijesti NBA lige koji je u tri uzastopne utakmice zabio pet ili više trica, te se pridružio Michaelu Jordanu kao jedini igrač u povijesti Chicago Bullsa koji je kao rookie u tri utakmice zaredom zabio 30+ poena. Jordan je to radio kao starter.

gol expired Sve o novom izdanju Lige nacija: Ždrijeb u utorak, Vatreni ipak u elitnom društvu divider

Bullsi su prošlog ljeta draftirali Whitea sa sveučilišta North Carolina, istog onog s kojeg je stigao i veliki Michael, kao sedmog picka prve runde. Ove sezone, u kojoj je nastupio u 58 utakmica, je na prosjeku od 11.9 poena, 3.5 skokova i 2.4 asistencije po susretu. U prosjeku na terenu provodi 25 minuta, a igra na poziciji dvojke, odnosno "shooting guarda".

Stilom igre malo podsjeća na Stepha Curryja, po mnogima najboljeg tricaša svih vremena, te će biti vrlo zanimljivo pratiti njegov razvoj kroz godine koje dolaze. Bullsi bi s njim, ako se nastavi razvijati u dobrom smjeru, i LaVineom dobili jako zanimljiv dinamični duo, koji bi bio spreman torpedirati bilo koju obranu s bilo kojeg djela terena.

gol expired Senzacija Bayerna s nevjerojatnom životnom pričom: Trčao brže od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu divider

Ne zaboravimo da u Chicagu stanuje još nekoliko mladih i perspektivnih mladića poput Laurija Markkanena (22) i Wendella Cartera (20). S nekoliko "radnika", kvalitetnih veterana i jednim All-Starom koji će donijeti pobjednički mentalitet, Chicago bi u godinama koje dolaze mogao biti jako, jako dobar.

Stipe Miočić (Foto: AFP) Neutemeljene izjave poznatog MMA analitičara: "Miočić se možda nikada neće vratiti" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider