Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ali nisu jedini

Cavsi misle ozbiljno: Na pomolu blockbuster ''trade'' i rastanak s Loveom

Nakon poraza u velikom finalu, Cleveland Cavaliersi brzo su se našli u brojnim razgovorima oko potencijalnih pojačanja za iduću sezonu, a posljednje ime koje je isplivalo na površinu je All-Star igrač Jimmy Butler.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema ESPN-u, Cleveland je nakon pokazanog interesa za zvijezdu Indiane Paula Georgea, ušao u pregovore oko dovođenja Jimmyja Butlera. Iako se takav scenarij na prvu ruku čini nemogućim, Cavsi su se itekako angažirali kako bi pronašli idealan paket koji bi uvjerio Bullse da se raziđu s najboljim igračem.

Butler iza sebe ima najbolju sezonu karijere, ali njegovi Bullsi bliže su rekonstrukciji nego slaganju momčadi koja bi se borila za vrh Istoka, a kamoli NBA-a. To znaju i brojni GM-ovi diljem lige pa se sve više zahuktava utrka oko jednog od najtraženijih igrača u posljednje vrijeme.

Osim Clevelanda, veliku želju da dovedu Bultera imaju i njegov bivši trener Tom Thibodeau i Minnesota, koja je već kontaktirala Chicago oko potencijalne razmjene. Wolvesi imaju obilje toga za ponuditi. Gotovo je sigurno da se neće riješiti Townsa, ali netko od trojica Wiggins, LaVine i Dunn te sedmi pick ovogodišnjeg drafta mogli bi se naći u kombinaciji za Butlera. Ako ne i više od toga.

Kad je u pitanju Butler, ne smiju se zaboraviti ni Boston Celticsi, koji su već krenuli s iznenađenjima uoči draft noći poslavši prvi pick u Philadelphiju u zamjenu za treći i još dva picka na sljedeća dva drafta. Oni u ovom trenutku miruju, ali to se brzo može promijeniti.

No, vratimo se Clevelandu. Vjeruje se da su Cavsi spremni ponuditi za Butlera All-Star ''četvorku'' Kevina Lovea, ali još trebaju pronaći treću momčad koja bi se bila voljna upustiti u taj trade. Po mogućnosti neka koja ima mladih igrača i draft pickova koji bi mogli zainteresirati Bullse.

''Chicago Tribune'' je nedavno izvijestio kako je Phoenix voljan odreći se startnog playmakera Erica Bledsoea, odnosno da je dostupan za trade, a to bi mogla biti potencijalna treća momčad koja bi se uključila u blockbuster za Butlera. Iako i sami Sunsi imaju želju dovesti Butlera te ponuditi neke od svojih aduta.

Treba spomenuti da su Cavsi usred slaganja razmjene za Butlera ostali bez svog GM-a Davida Griffina, koji je posljednje tri godine radio vrlo dobar posao u Clevelandu, a kao njegov nasljednik spominje se Chauncey Billups.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider