Košarka
SPORTOVI
Košarka
Događaj koji će pamtiti

Hrvatski košarkaš za GOL.hr o nezaboravnoj utakmici pred 70 tisuća ljudi i susretu s Kukočem i Grantom: ''Štipaš se je li ovo moguće''

U novom videointervjuu na GOL.hr-u gostovao je mladi hrvatski košarkaš koji je osjetio ludnicu Final Foura NCAA te otkrio kako je upoznao Tonija Kukoča.

Skromno sveučilište iz Chicaga i momčad Loyola Ramblersa ostat će upamćena po nezaboravnom pohodu na Final Four March Madnessa, čiji je dio priče bio i mladi hrvatski košarkaš Bruno Skokna.

Rođeni Zagrepčanin u videointervjuu za GOL.hr objasnio je kako trenutačno izgleda život u Chicagu zbog pandemije koronavirusa te kako se on kao sportaš nosi sa svime time.

''Što se tiče košarkaškog dijela, u koledž košarci postoje 32 konferencije. Svaka konferencija nakon regularnog dijela sezone igra konferencijske turnire i mi smo odradili svoj dio među prvima, tako da smo uspjeli završiti prije ovog virusa. I tjedan dana nakon našeg završetka sve je stalo'', rekao je Skokna te nadodao:

''Studenti su poslani doma sa sveučilišta, sva su predavanja prebačena online i taj je prelazak bio dosta bezbolan. Svi sportovi uz košarku su prekinuti, a sportaši poslani doma. Karantena je produljena do kraja petog mjeseca, a svima je naređeno da nose maske kad hodaju vani.''

gol expired Američki novinar objasnio Kukočev sjajni odgovor na torturu Jordana i Pippena: "Amerikanci nisu imali pojma" divider

Sport trenutačno nije u prvom planu, ali svejedno treba nekako ostati u treningu. Pogotovo jer je NCAA sezona prekinuta, a još uvijek se ne zna što će točno biti s NBA ligom.

''Trenutačno uopće ne znam što bih mislio o sportu jer ne znam kad će se sve ovo smiriti. Teško mi je zamisliti sport u nekom normalnom obliku, ali trudim se raditi neke vježbe da se potpuno ne zapustim'', izjavio je hrvatski košarkaš.

''Što se tiče NCAA-a, sezona je otkazana. Razgovaralo se o tome da bi se možda studentima zadnje godine produljila još jedna godina jer nisu uspjeli završiti sezonu, ali na kraju će samo proljetni sportovi dobiti još jednu dodatnu godinu. Za NBA mislim da će to biti teško izvedivo, testovi još nisu povjerljivi. Tu ima dosta rizika'', dodao je.

Bruno je prije dvije godine imao čast osjetiti završnicu March Madnessa i upoznati velike zvijezde, nešto što će mu ostati u sjećanju cijeli život.

''Prije svega, užasno je teško tamo doći. I neke ekipe poput Dukea i Kentuckyja dolaze na Final Four rijetko. Mi smo te sezone imali sreće, pogodili smo neke šutove u zadnjim sekundama i na neki zanos došli do završnice. Međutim, cijelu tu sezonu bio sam nesretan sa svojim minutama jer sam znao da sam zaslužio više i dokazao se tijekom sezone, ali nikako da dobijem priliku'', objasnio je Skokna te nastavio:

gol expired Kukoč konačno istaknut u ''Posljednjem plesu'': ''Krause mu je otvorio put pakla, htjeli smo napraviti sve da izgleda loše'' divider

''Ali uglavnom sve se nekako poklopilo, svi su dali maksimum, nekako prihvatili svoju rolu i dolazak na taj Final Four bio je nešto čudesno. Pred 70 tisuća ljudi. Štipaš se je li ovo moguće, u dvorani NBA veličine, Tony Parker u majci Loyole jer je njegov otac igrao tamo, Barack Obama daje podršku, cijeli Chicago u našim bojama, to je bilo nešto nevjerojatno.''

''Nažalost, izgubili smo u polufinalu iako smo vodili cijelu utakmicu, ali sve ono što se događalo izvan toga, totalno se promijenila percepcija sporta na Loyoli. Svi su počeli gledati na nas kao na neku ozbiljnu školu.''

Hrvatski košarkaš te je sezone nastupio u svih 38 utakmica, a danas je igrač Loyole Ramblersa s najviše pobjeda u karijeri. No posebno će pamtiti susret s Tonijem Kukočem i Zoranom Planinićem.

''Chicago Bullsi pozvali su nas da dođemo na njihovu utakmicu, gdje smo bili u loži. Tu sam imao čast upoznati Tonija Kukoča i Horacea Granta i kasnije s njima otići na piće i porazgovarati o košarci. Nakon toga sam se jako zbližio i sa Zoranom Planinićem, koji isto živi ovdje. Nešto stvarno prekrasno, ne mogu biti zahvalniji'', zaključio je Bruno Skokna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider