Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bravo!

Bojan Bogdanović odigrao jednu od najboljih utakmica sezone: Šamanić vrlo dobar

Bogdanović je na terenu proveo više od pola sata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći sastav američke profesionalne košarkaške NBA lige Utah Jazz izgubio je na gostovanju kod New Orleans Pelicansa sa 124:129 usprkos odličnoj šuterskoj večeri hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića koji je ubacio 31 koš.

Bogdanović je do tog učinka stigao za 32:26 minuta provedenih na parketu uz šut za dva 2-4, tricu 7-11 te slobodna bacanja 2-3, a tome je pridodao i sedam skokova, jednu asistenciju i tri osvojene lopte.

Nažalost po Jazz, Bogdanović je bio praktički jedini igrač kojega je služio šut s distance u New Orleansu, najbolji strijelac momčadi Donovan Mitchell je pogodio tek jedan od svojih osam pokušaja za tricu, dok je Mike Conley pogodio dva od šest šutova za tri.

gol expired Potpuni kaos u posrnulom velikanu: Trener igračima zaboravlja imena, pobuna igrača dovela do neslavnog rekorda divider

Iako su domaći Pelicansi 10 minuta prije kraja vodili s velikih 107:90, gosti su u posljednjoj minuti tricom Roycea O'Nealea smanjili na 125:124 da bi nakon što je Zion Williamson pogodio dva slobodna bacanja za 127:124 odgovornost preuzeo Conley i pokušao nerezonski šut za izjednačenje preko ruke 18 sekundi prije kraja. Razigravač Jazza imao je raspoloženijeg Bogdanovića u mnogo boljoj poziciji za šut, no odlučio je sam okončati akciju. Nakon tog promašaja Josh Hart je u protunapadu položio za konačnih 129:124.

Uz Bogdanovića, kod Jazza se istaknuo Rudy Gobert sa 22 ubačaja i 9 skokova, dok su Pelicanse do najveće pobjede u sezoni vodili Williamson sa 26 poena i 10 skokova, Brandon Ingram sa 26 pogodaka i Lonzo Ball sa 23 ubačaja, 8 asistencija i 7 skokova.

Utah je i dalje na vrhu Zapadne konferencije i čitave lige s omjerom pobjeda i poraza 27-7, dok je New Orleans 11. sastav Zapada sa 15-19.

gol expired Britanski premijer napravio ključnu stvar za Euro u lipnju: Na tribine samo cijepljeni? divider

Vrlo zanimljivo je bilo i u San Antoniju gdje su Brooklyn Netsi svladali domaće Spurse sa 124:113, ali tek nakon produžetka, a značajnu minutažu u domaćim redovima dobio je mladi hrvatski igrač Luka Šamanić. Šamanić je na terenu proveo 16:38 minuta i za to vrijeme ubacio 8 koševa (šut za dva 1-2, trica 2-5, slobodna bacanja 0-2) uz 5 skokova što mu je najbolji ovosezonski učinak u njegovoj sedmoj utakmici u kojoj je nastupio.

Netsi su dvije minute prije isteka četvrte četvrtine vodili sa 108-98 te se činilo kako su osigurali pobjedu, no domaći se nisu predavali te su za to bili i nagrađeni. Kod 108-106 za goste Kyrie Irving je pet sekundi prije kraja krenuo u prodor, no njegov pokušaj polaganja nekako je izišao iz obruča, a Dejounte Murray je povukao protunapad. Stigavši do linije za tri poena, Murray se poskliznuo, nakratko izgubio i kontrolu nad loptom, ali snašao se na vrijeme da uputi šut sa šest i pol metara za izjednačenje sa sirenom i pogodio te odveo dvoboj u dodatnih pet minuta. Ipak, u produžetku su Netsi dominirali i na kraju slavili. James Harden je za goste ostvario novi "triple-double" učinak sa 30 pogodaka, 15 asistencija i 14 skokova, Irving je dodao 27 ubačaja, dok su najefikasniji kod Spursa bili DeMar DeRozan sa 22 poena te Murray i Lonnie Walker sa po 19.

gol expired Trenutak o kojem bruji svijet boksa: Uljezi upali svjetskom prvaku u ring, njegova reakcija oduševila divider

Netsi su i dalje druga momčad Istoka sa 23-13, dok su Spursi sa 17-13 šesti na Zapadu.

Philadelphia 76-ersi zadržali su vrh Istoka 130:114 domaćom pobjedom protiv Indiana Pacersa, a do nje su stigli i lakše no što to pokazuje konačni rezultat jer su imali i 31 poen viška. Shake Milton je ulaskom s klupe predvodio strijelce Sixersa sa 26 ubačaja, Joel Embiid je dodao 24 uz 13 skokova, dok su Malcolm Brogdon sa 20 i Edmond Sumner sa 18 poena bili najefikasniji kod Pacersa.

Sixersi sada imaju omjer 23-12, dok je Indiana pala na deveto mjesto Istoka sa 15-18.

Vrlo blizu "triple-double" učinku u susretima igranima u ponedjeljak bila su trojica igrača iz našeg susjedstva, Nikola Jokić, Luka Dončić i Nikola Vučević. Jokić je vodio Denver Nuggetse do 118-112 pobjede na gostovanju kod Chicago Bullsa sa 39 ubačaja, 14 skokova i 9 asistencija, dok su u dvoboju Orlando Magica i Dallas Mavericksa, koji je na kraju pripao gostima iz Dallasa sa 120-114, glavne uloge imali Dončić i Vučević. Dončić je za pobjednike ubacio 33 koša uz 10 skokova i 9 asistencija, dok domaćima nije bilo dovoljno 29 poena, 15 skokova i 8 asistencija Vučevića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider