Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hvatamo formu

Bogdanović nakon velike pobjede protiv Ukrajine: ''Bilo je dosta crnih rupa, moramo dići igru na viši nivo''

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Ukrajinu 90:85 na EuroBasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši slavili su 90:85 protiv Ukrajine u posljednjem kolu grupe C EuroBasketa u Milanu. Osnovni cilj je ostvaren, grupu smo prošli, ali tek sada kreće ono pravo, završnica se igra u Berlinu, a trenutno se još ne zna tko će nam biti protivnik u osmini finala.

gol expired Damir Mulaomerović: "Tek sada počinje ono pravo na EuroBasketu" divider

Pred kamere HRT-a stao je naš najbolji igrač Bojan Bogdanović.

''Prije europskog prvenstva cilj je bio proći skupinu i onda probati iznenaditi u osmini finala i četvrtfinalu, mislim smo igrali toplo hladno cijeli turnir, kao i ovu utakmicu. Dosta crnih rupa, pustili smo im pred kraj druge četvrtine, gdje su pogodili tri trice za redom. Najbitnija je pobjeda, pa da s dobrim učinkom idemo dalje'', rekao je Bogdanović.


Nije bio zadovoljan svojim ulaskom u turnir, ali iz utakmice u utakmicu podiže formu i izgleda sve bolje, tako je danas bio najbolji na terenu s 27 poena.


''Što se mene tiče, dosta samo loše ušao u turnir, pa sad za ove dvije utakmice se malo dižem. To je dobar znak pred ovu nokaut fazu. Ekipa igra dobro, dobri smo u obrani, malo nam šteka taj defenzivni skok što je nelogično za ekipu koju imamo i visinu koju imamo.''

Hrvatska - Ukrajina Hrvatska pobijedila Ukrajinu i vjerojatno, ali ne i sigurno, izbjegla Srbiju u osmini finala Eurobasketa! divider


Slijedi nam osmina finala, koga očekujete?


''Mislim da smo i s Finskom, Poljskom pa i sa Srbijom smo imali dosta dvoboja. Mislim da igru moramo dići na jedan viši nivo i hvatati te defenzivne skokove i igrati obranu kako igramo trenutno. Dopustiti sebi da trčimo u te kontranapade'', zaključio je Bojan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider