Košarka
SPORTOVI
Košarka
Australci ih srušili

Povijesni poraz SAD-a pred početak Svjetskog prvenstva: Prvi nakon 13 godina!

Košarkaška reprezentacija SAD-a upisala je prvi poraz u službenoj utakmici nakon čak 13 godina!

Patty Mills (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svjetsko košarkaško prvenstvo je pred vratima, a jedan od glavnih favorita za naslov prvaka upisao je prvi službeni poraz nakon 13 godina! SAD je pred 50 tisuća navijača poražen u Melbourneu od domaćina Australije rezultatom 98:94.

Čak 78 utakmica zaredom dobila je reprezentacija SAD-a od 2006. godine i posljednje zabilježenog poraza od Grčke u polufinalu Svjetskog prvenstva u Japanu. Za Australce je to prva pobjeda protiv SAD-a u 26. pokušaju.

Samo dva dana ranije Amerikanci su upisali pobjedu protiv Australije rezultatom 102:86, ali tek nakon što su ih slomili u posljednjoj dionici. Ovoga puta Australci se nisu raspali, a "krvnik" Amerikanaca bio je igrač kojeg u San Antonio Spursima vodi izbornik SAD-a Gregg Popovich - Patty Mills. On je ubacio 30 poena.

"Nitko ne može stalno pobjeđivati. Dobili smo lekciju od Australaca, ali iz ovog poraza smo i nešto naučili. Moji igrači su naporno radili na pripremama i dosad je puno napravljeno na tome da budemo što uigraniji. No, naš je posao da budemo bolji iz dana u dan. Ova utakmica pokazala je što ćemo morati popraviti do početka SP-a", kazao je Popovich.

Andrew Bogut pridodao je 16 koševa uz devet skokova, dok je Joe Ingles zabio 15 uz ssedam skokova. Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Kemba Walker s 22 poena.

Svjetsko prvenstvo igra se u Kini od 31. kolovoza do 15. rujna.

Kobe Bryant i Yao Ming (Foto: AFP) Trebao je to biti praznik košarke, ali sve je više tuge divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider