Košarka
SPORTOVI
Košarka
double-double

Žižić odigrao zvjersku utakmicu u preokretu Darušafake

Mladi hrvatski centar Ante Žižić nastavlja sa sjajnim igrama u dresu turske Darušafake

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 22. kola Eurolige mladi hrvatski košarkaš Ante Žižić upisao je sjajne brojke u preokretu njegove Darušafake protiv velikog rivala Fenerbahčea. Darušafaka je pred svojim navijačima slavila 72:65, a Žižić je upisao double-double učinak.

Bivši igrač Cibone postigao je 14 poena (6-7 šut iz igre, 2-5 sa slobodnog bacanja) i upisao 10 skokova uz asistenciju i blokadu. Žižić je bio jedan od začetnika preokreta nakon što je Fener dobio prvu četvrtinu s 20:10. Već do poluvremena Darušafaka je vodila s 34:31.

Najefikasniji igrač pobjedničkog sastava bio je Will Clyburn koji je "poludio" u drugom poluvremenu i upisao 16 od svojih 20 poena na susretu. Brad Wanamaker pridodao je 12. Kod gostiju je Bogdan Bogdanović zabio 18, ali je za taj učinak potrošio čak 16 lopti.

Iako su brojke jako lijepe to nije najbolja utakmica Žižića u Euroligi. Prije tri je kola Darušafaka gostovala kod Efesa, a naš je igrač upisao 16 koševa i čak 18 skokova!

Žižić se odlično snašao u Turskoj, a prema pisanju američkih medija Boston Celticsi trljaju ruke i jedva čekaju 20-godišnjeg centra da dođe u SAD. Podsjetimo, njega je na lanjskom NBA draftu birao Boston kao 23. picka prve runde drafta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider