Košarka
SPORTOVI
Košarka
stao veliki niz

Amerikanci o šamaru kakav nisu doživjeli 13 godina: Šokantan poraz, sramotna izvedba

Svjetska prvenstva nisu visoko na listi prioriteta američke košarke, ali poraz u četvrtfinalu svejedno je zabolio.

Kemba Walker (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Uoči početka Svjetskog košarkaškog prvenstva u Kini mnogi su u finalu vidjeli SAD i Srbiju, a na kraju će se te dvije reprezentacije susresti u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Srbija je prvo ispala od Argentine, pa se dan kasnije od natjecanja oprostio i SAD porazom od Francuske. Francuzi su zaustavili američki niz od 48 pobjeda u službenim utakmicama, koji je trajao još od 2006. i poraza od Grčke.

Međutim, američki mediji nisu popratili ispadanje svoje reprezentacije ni blizu tako katastrofično poput srpskih. Poznato je da svjetska prvenstva nisu visoko na listi prioriteta američke košarke, pa je ovaj poraz prošao pomalo ispod radara. Američki portali više se bave NFL-om, u kojem je sezona taman počela.

Aleksandar Đorđević (Foto: AFP) Zašto je Srbija doživjela debakl na Svjetskom prvenstvu divider

Ipak, nisu zaboravili ''počastiti'' svoju reprezentaciju odgovarajućim epitetima za ovaj poraz. Uglavnom se piše o šokantnom porazu od Francuske; ESPN piše o ''sramotnoj izvedbi'', Bleacher Report naziva ispadanje ''velikim razočaranjem'', NBC upozorava da na Olimpijske igre u Tokiju treba poslati bolje igrače. Kritiziraju i arogantan pristup svojih igrača.

Sve u svemu, poraz nije toliko odjeknuo Amerikom, a na Twitteru se reakcije čak više odnose na pojedine igrače i njihove NBA klubove nego sam poraz.

Rivali tako sprdaju Celticse jer je reprezentacija imala četiri njihova igrača u sastavu, dok je nadu među navijačima Knicksa probudila dobra partija Franka Ntilikine, osmog izbora drafta 2017. koji je razočarao u prve dvije sezone. Amerikancima je ubacio 11, uključujući dva važna šuta kada se lomila utakmica.

Na kraju balade, u četvrtak od 13:00 očekuje nas košarkaška poslastica SAD – Srbija – u borbi za peto mjesto.

Jon Jones vs. Stipe Miočić (Foto: AFP) Vežite pojaseve! Ako je "računica" točna, Stipe Miočić i Jon Jones uskoro ulaze u oktogon! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider