Košarka
SPORTOVI
Košarka
navijač tužio pachuliju sudu!

Serija Spursa i Warriorsa postaje prljava: Pokušaj ozlijeđivanja Duranta?

U San Antoniju su jako ljutiti na potez Zaze Pachulije koji je u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige ozlijedio Kawhija Leonarda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da će Kawhi Leonard biti spreman za treću utakmicu finala Zapadne konferencije protiv Golden State Warriorsa, što je sjajna vijest za otpisane San Antonio Spurse. Leonard je na povratku u San Antonio snimljen kako hoda gotovo bez ikakvog šepanja, a i za pretpostaviti je da će htjeti pošto-poto odigrati tu treću utakmicu, pa makar slomio gležanj.

No, šteta je praktički već napravljena i prevelika. Nakon što se Leonard ozlijedio Spursi su u prvoj utakmici prokockali 23 poena prednosti, a potom su Warriorsi pregazili Mamuze u drugoj utakmici, koji je Kawhi odgledao s klupe za pričuve.

Leonard je, podsjetimo, ponovno ozlijedio lijevi gležanj, nakon što ga je u razmaku od dvije minute dva puta izvrnuo. Drugo izvrtanje bilo je nakon što je centar Zaza Pachulia "podmetnuo" noge ispod Leonarda kod šuta za tri poena. Većina se slaže da je namjera postojala, pogotovo jer je u pitanju Pachulia, Gruzijac koji ima podužu povijest prljavih poteza u NBA ligi.

Trener Spursa Gregg Popovich se isto referirao na to nakon utakmice, te je podsjetio na Pachulijine poteze iz prošle sezone kada je također prljavim potezom zamalo slomio ruku Leonardu.

Nakon što su Spursi izgubili tu utakmicu, jedan navijač Spursa podnio je sudsku tužbu protiv Zaze Pachulije i od suca u Teksasu tražio zabranu pristupa. Sud je njegovu žalbu odbacio, no da ju je kojim slučajem prihvatio, Pachulia ne bi više imao pravo nastupa protiv Spursa, jer ne bi smio biti blizu Leonarda.

Aldridge pokušao uzvratiti na Durantu?

U San Antoniju su jako ljutiti zbog tog poteza gruzijskog centra i čini se da je LaMarcus Aldridge pokušao uzvratiti. U drugoj četvrtini, kada su Spursi već poprilično zaostali, Aldridge je, dok je Durant bio u zraku, napravio manji korak prema naprijed i postavio nogu ispod igrača Warriorsa.

Durant je desnom nogom stao na stopalo centra San Antonija, međutim stajna noga je bila lijeva, pa je veća šteta izbjegnuta. Pokret koji je definitivno bio neprirodan i čudan, također je od mnogih protumačen kao namjeran, no Durant to nije tako vidio.

"Centri nisu naučili čuvati igrača na liniji tri poena i normalno je da se ponekad dogodi ovako nešto. Mislim da nije bilo namjere".

Bilo namjere ili ne, ova serija finala Zapada postaje vrlo napeta, ali zasada ne kada je rezultat u pitanju. Povratak Leonarda trebao bi dati Spursima veće šanse da za početak smanje rezultat u seriji, a potom i da pokušaju kreirati veliki preokret. Uostalom, Cleveland je lani uspio okrenuti 1-3 u finalu, nakon što je slavio dva puta u Oaklandu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider