Košarka
SPORTOVI
Košarka
ozljeda leonarda presudila

Warriorsi na krilima Duranta i Curryja okrenuli -25 protiv Spursa!

Sjajnu prvu utakmicu u finalu Zapadne konferencije odigrali su Golden State i San Antonio. Šteta da je na konačni rezultat uvelike utjecala ozljeda Kawhija Leonarda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi poveli su u finalu Zapadne konferencije NBA lige s 1:0 protiv San Antonio Spursa. Ratnici su okrenuli 25 razlike koliko su gosti imali u jednom trenutku, no taj se preokret vjerojatno ne bi dogodio da se u trećoj četvrtini nije ozlijedio najbolji igrač Spursa Kawhi Leonard.

Leonard je u finalnu seriju Zapada ušao s načetim lijevim gležnjem, te ga je u trećoj četvrtini dodatno oštetio kada je stao na suigračevu nogu. Vratio se u igru i činilo se da je sve u redu, no onda je ponovno stao, ovoga puta na nogu Zaze Pachulije, koji je pokušao blokirati njegov šut za tri poena.

Odmah nakon izvedenih slobodnih bacanja Leonard je izašao iz igre i otišao u svlačionicu. U tom trenutku bilo je osam minuta do kraja četvrtine i 23 razlike za Spurse. Serijom trica, laganih ulazaka u reket i odlične obrane Warriorsi su do kraja dionice smanjili na devet poena razlike, a onda su u uzbudljivoj završnici, uz jako puno sreće, u potpunosti okrenuli rezultat.

Steph Curry predvodio je veliki preokret s 40 poena i sedam skokova, dok je Kevin Durant pridodao 34 uz pet skokova i četiri asistencije. Kod Spursa je najbolji bio LaMarcus Aldridge koji je zabio 28 uz osam skokova, te Leonard koji je za svega 23 minute upisao 26 poena, osam skokova i tri asistencije.

Druga utakmica igra se u noći s utorka na srijedu i teško je za očekivati da će se gležanj Kawhija Leonarda oporaviti do tada. Za pretpostaviti je da će ponajbolji igrač današnjice, ako se nije dogodila ozljeda teže prirode, vratiti za treću utakmicu u San Antoniju, vrlo vjerojatno pri zaostatku 0-2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider