Košarka
SPORTOVI
Košarka
OGLASIO SE NA TWITTERU

Presedan u hrvatskom sportu: Izbornik košarkaša shvatio pogrešku i popravio popis

Aco Petrović je vidio kako je javnost reagirala na nepozivanje Luke Božića i uvrstio ga na popis.

Luka Božić (Foto: Sime Zelic/Pixsell)

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović danas je objavio širi popis igrača na koje računa za novi set pretkvalifikacijskih utakmica za Europsko prvenstvo 2025, koje kreću za točno dvadeset dana.

U četvrtak, 23. veljače hrvatska reprezentacija gostuje u švicarskom Fribourgu, a u nedjelju, 26. veljače Hrvatska će ugostiti Austriju u Splitu na Gripama u dvorani KK Splita.

Na tom popisu nije bilo Luke Božića, sjajnog igrača Zadra koji ove sezone igra košarku života. Najbolji je igrač hrvatske lige i statistički najbolji u ABA ligi, natjecanju u kojem igraju euroligaši Crvena zvezda i Partizan.

Nakon pritiska javnosti i brojnih košarkaških fanova, Aco Petrović je shvatio veliku pogrešku i naknadno na popis dodao košarkaša rodom iz Bjelovara.

Mislav Oršić Trener Southamptona objasnio zbog čega je poslao Oršića i Ćaleta-Cara u drugu momčad divider

''Shvatio sam da sam pogriješio vezano za nepozivanje Luke Božića u reprezentaciju stoga je ta lista dopunjena!'', napisao je Petrović na Twitteru.

Božić je ove sezone upisao 17 nastupa u ABA ligi, u prosjeku igra čak 38 minuta, a uz sve to ima sjajnu statistiku od 22,6 poena, 9,9 skokova i 6,3 asistencija.

"Kroz desetak dana izaći će i uža lista od 15 igrača na kojoj se prvenstveno mogu očekivati oni koji su u tom trenutku u najboljoj formi, no bit će tu i tri-četiri imena igrača kojima je svaki trening u reprezentaciji dobro došao, to su mladi igrači koji su se nametnuli potencijalom i kvalitetom. Dakle, na pripremama će se naći čvrsta jezgra onoga što smo imali studenome s obećavajućom nadogradnjom", rekao je Petrović nakon objave popisa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider