Nakon što je Češka izgubila s manje od 12 razlike protiv Grčke, bilo je jasno da Aleksandru Petroviću potrebna bilo kakva pobjeda protiv Amerikanaca. I držao se Brazil u prvom poluvremenu, ali nije izdržao bivši hrvatski izbornik. Naime, Aco je isključen nakon manje od 13 minuta igre.

Brazilski izbornik poludio je na suce jer Andersonu Varejau nije dosuđen prekršaj. Aco je zbog toga dobio tehničku, a kako je već imao jednu iz prve četvrtine, morao je napustiti teren. Prvu je dobio sredinom prve četvrtine, a drugu nakon tri minute druge dionice.

Petrović je poznat po tome da iznimno energično i fanatično vodi utakmice, pogotovo na velikom natjecanju. U Kini je dospio u prvi plan kad je s Brazilom pobijedio Grčku, a nakon toga svi su prenijeli njegove izjave kako već šest mjeseci zna kako zaustaviti Giannisa Antetokounmpa.

Međutim, Brazil je nakon toga upisao dva poraza i unatoč sjajnom startu oprostio se od Svjetskog prvenstva. U utakmici protiv SAD-a najbolji igrač Brazila bio je Vitor Benite s 21 poenom, dok su kod Amerikanaca najefikasniji bili Myles Turner i Kemba Walker svaki sa po 16 poena.

Acino isključenje možete pogledati OVDJE.