Košarka
SPORTOVI
Košarka
TRAŽILI DULJU ODGODU

Kaos u srpskom klubu zbog Cibone: "Naša država nije banana republika, ovo je uvreda za Srbiju"

Borac je obavijestio vodstvo lige o svojim problemima, dostavivši svu dokumentaciju i medicinske izvještaje. Iz ABA lige je stigao odgovor kako je utakmica odgođena, ali samo za 24 sata.

Cibona - Borac (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Utakmica 18. kola regionalne košarkaške ABA lige između Borca iz Čačka i Cibone, koja se trebala igrati u ponedjeljak, 6. veljače u 18.00 sati, prebačena je za utorak u isto vrijeme, objavilo je vodstvo lige.

Utakmica je službeno odgođena za 24 sata zbog zdravstvene situacije u momčadi Borca, dodaje se.

Iz Borca su obavijestili kako klub nije u prilici nastupiti jer može računati na samo sedmoricu igrača, a prema propozicijama natjecanja u rosteru moraju biti barem osmorica košarkaša.

Eduardo i Dario Šimić Preuzima li Dario Šimić Dinamo: Dovodi Eduarda i Igora Bišćana? divider

Klub je obavijestio vodstvo lige o svojim problemima, dostavivši svu dokumentaciju i medicinske izvještaje. Iz ABA lige je stigao odgovor kako je utakmica odgođena, ali samo za 24 sata.

Zbog toga su u Borcu sazvali izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj nisu skrivali razočaranje takvom odlukom.

"Ovo shvaćam kao uvredu za naš klub, ali i za zdravstveni sustav Srbije. Ova država nije banana republika, sve se da lako provjeriti, jesu li igrači bili na pregledima ili nisu," istaknuo je predsjednik kluba Predrag Pantović za klupsku stranicu.

Naglasio je kako se u subotu dio igrača požalio na želučane probleme, a u nedjelju još četvorica.

Emir Sahiti na nosilima Šok za Hajduk! Poznato je koliko će Emir Sahiti biti van terena, ozljeda je strašno izgledala divider

"Ostali smo sa samo sedam zdravih igrača. Smatram da nije pošteno igrati sutra. Ako neko i izgubi simptome, on nije u stanju trčati i pružiti svoj maksimum. Tako da nećemo biti u prilici igrati ravnopravan meč sa Cibonom," istaknuo je predsjednik Borca.

"Postupit ćemo onako kako će reći naši liječnici. Ja sam predsjednik kluba, nisam doktor, ne mogu reći tko može igrati, a kome je zdravlje ugroženo," zaključio je.

Cibona se trenutačno nalazi na desetom mjestu ABA lige sa šest pobjeda i 11 poraza, dok je Borac na 13. poziciji sa skorom 4-13. Na začelju je MZT s tri pobjede i 15 poraza.

U vodstvu je Partizan (16-2) ispred Crvene zvezde (16-1) i Budućnosti (12-6).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider