Košarka
SPORTOVI
Košarka
trebaju i platiti

ABA liga kaznila Zadar nakon kaosa u dvorani: Protiv Partizana s manje navijača

Košarkaši Zadra tri domaće utakmice moraju igrati s manje navijača na tribinama.

Galerija Zadar - Igokea Zadar - Igokea Zadar - Igokea +3 Zadar - Igokea

Košarkaši Zadra u susretu su 23. kola regionalne ABA lige izgubili od Igokee na svom terenu sa 67:68.

Susret je obilježio 40-minutni prekid koji se dogodio 2:46 minuta prije kraja prvog poluvremena pri vodstvu gostiju 33:31. Tada su suci zatražili da se isprazni dvorana nakon što je neki predmet bačen s tribine pogodio trenera Zadra Danijela Jusupa u glavu

Jusup nije bio meta tog neodgovornog gledatelja već sudac Uroš Oberknežević koji je svojim nerazumnim postupkom nekoliko trenutaka ranije izazvao opravdani revolt na tribinama.

Danijel Jusup Kaos u Višnjiku: Utakmica prekinuta, Zadrov trener pogođen u glavu, suci tražili pražnjenje dvorane! divider

Naime, Oberknežević je pola minute ranije prekinuo susret inzistirajući na udaljavanju jednog mladog gledatelja iz dvorane koji ga je najvjerojatnije vrijeđao.

Stigla i kazna za Zadar

Oberknežević je teatralno došao do zapisničkog stola, potom i razgovarao s klupom Zadra s koje je pomoćni trener Tomislav Ružić otišao porazgovarati s mladim navijačem koji je nakon tog razgovora i krenuo prema izlazu. No, tada su se pobunili ostali gledatelji, došlo je do naguravanja sa zaštitarima, a nakon što je utakmica nastavljena odigrana je samo jedna akcija pri nego što je Jusup pogođen u glavu.

Disciplinski sudac ABA lige Hrvoje Vidan kaznio je Zadar s 11 tisuća eura i zatvaranjem donjeg prstena dvorane koje je blizu parketa na iduće tri domaće utakmice. Tako će Zadar s manje navijača tražiti čudo i pobjedu protiv Parizana 17. travnja.

Zadar je trenutno na sedmoj poziciji u ligi, a prvih osam idu u doigravanje. Tako ostaju velike šanse da Zadar osigura doigravanje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider