Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
KOMENTAR IVICE MEDE

Žar u očima Vatrenih sve govori: Opet je proradio hrvatski inat, Armenija mora pasti

Hrvatska je suvereno protutnjala kroz Rigu i opet sama odlučuje o svojoj sudbini uoči ogleda s Armenijom u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro...

Puno lakše se diše uoči posljednjeg kola kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska opet ima sve u svojim rukama, pobijedi li u utorak Armeniju u Zagrebu, sigurno će osigurati izravan plasman.

Remi Armenije i Walesa u Erevanu savršeno je legao Vatrenima. Armenci su izgubili sve šanse za izravan plasman, a usput su Velšanima otkinuli dva ključna boda.

Rezultat iz Erevana jamačno je dodatno motivirao Vatrene da u Rigi dvama ranim golovima ekspresno usmjere utakmicu na svoj mlin. Latvija nije imala nikakvu šansu, Hrvatska je to doista odradila rutinski, kontrolirala je utakmicu otpočetka do kraja.

Proslava pogotka VIDEO Hrvatska s dva brza gola riješila Latviju, a sad po Euro na Maksimiru! divider

Izbornik Dalić nije puno mijenjao, na teren je poslao provjerene snage i nije pogriješio. Ispalo je odlično. Vatreni su slavili, a nisu se energetski odveć potrošili. Bilo je i dovoljno prostora za debitantske nastupe Marca Pašalića i Martina Baturine.

Nadamo se da je u spremnicima ostalo sasvim dovoljno benzina za ogled s Armenijom. Treba biti oprezan, s ćudljivim Armencima nikad se ne zna. Velšane su pobijedili, a s Turcima su remizirali u gostima i lako su mogli do pobjede po šansama.

Dobro je što Wales mora pobijediti Tursku, remi mu nije dovoljan kako god Hrvatska odigrala, ali na to ne treba obraćati pažnju.

Gol Andreja Kramarića VIDEO Pogledajte kako je Hrvatska pobijedila Latviju: Majer i Kramarić riješili stvar divider

Nakon poraza od Turske i Walesa, Vatreni su najviše patili jer su ispustili sudbinu iz svojih ruku. Sada su je opet vratili u svoje okrilje i ne smiju je ispustiti tijekom utakmice.

Armenija mora pasti u Maksimiru, to je jedina nit vodilja, a ako Turci osujete Velšane, to će biti njihova stvar.

Hrvatska je puno bolje izgledala protiv Latvije nego u ogledima s Turskom i Walesom. Jasno, bitno je protiv koga se igra, Latvija nije neko.mjerilo, ali ista ta Latvija pobijedila je kod kuće Armeniju i namučila Tursku i Wales, tako da je sve to relativno.

Luka Modrić VIDEO Ovo je Luka Modrić kod gola Andreja Kramarića: Pogledajte kako je slavio divider

Dodatnu dozu optimizma daje i očito poboljšana atmosfera u hrvatskoj momčadi. Ako su Vatreni protiv Turske i Walesa izgledali nekako ispuhani i bezvoljni, može se reći da su protiv Latvije sabili redove i pokazali zube. Vidio se žar u očima. Dojam je da se opet probudio dobro poznati hrvatski inat, voljni moment bio je na visokoj razini. Cjelokupna atmosfera bila je bolja.

To se moglo najbolje vidjeti kod proslave golova. Lako se mogla uočiti golema želja. Nema sumnje da će s istim elanom i žarom ući u utakmicu s Armencima.
Ako tako bude, a nema razloga da ne bude, ne bi trebalo biti većih problem.

Eurokutak: Latvija VIDEO Ima ih manje od Hrvata, a ponose se najvećim brojem profesionalnih manekenki divider

U tom slučaju kapetan Luka Modrić može računati da će nastupiti na još jednom velikom natjecanju. Neću reći posljednjem jer to još nije gotova stvar. Tko zna, možda Modrić odluči izdržati do Svjetskog prvenstva, no još je to daleko. Sada je u fokusu Armenija, a za sve ostalo ima vremena.

Hoće li Vatreni pobjedom protiv Armenije osigurati Euro?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider