Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Veliki kiks

Katastrofa Walesa, Turska se izvukla u neviđenoj drami: Hrvatska još bliže Euru

U sjeni finala Lige nacija igrale su se dvije utakmice u našoj kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo.

Wales - Armenia (Foto: Profimedia)

I dok se Hrvatska sprema za veliko finale Lige nacija protiv Španjolske, koje ćete moći pratiti uživo na gol.hr-u i Novoj TV u nedjelju, igrale su se dvije utakmice naše kvalifikacijske skupine za Euro 2024. godine.

 

Nogometaši Armenije slavili su na gostovanju kod Walesa s 4-2, dok je Turska pobijedila u gostima Latviju s 3-2 u skupini D kvalifikacija za EURO u kojoj je i Hrvatska.

Španjolska slavi trofej u Ligi nacija VIDEO Hrvatska bez naslova u Ligi nacija, Španjolci su bili bolji u izvođenju 11-eraca! divider

 

Armenci su iznenadili Velšane u Cardiffu, iako su domaćini poveli preko Jamesa (10). Zelarjan (19) i Ranos (29, 66) donose Armencima veliki preokret, Wilson (73) je smanjio, da bi konačnih 4-2 donio Zelarjan (75).

Turska je u trileru slavila u Rigi protiv Latvije s 3-2 golom Kahvecija u 96. minuti. Prije gola duboko u sudačkoj nadoknad Latvija je s igračem manje izjednačila na 2-2 preko Tobersa u 94. minuti. Turska je vodila s 1-0 i 2-1 pogocima Bardakcija (22) i Undera (61), dok je prvi gol za Latvijce zabio Emsis (51).

CBS VIDEO Voditelji na američkoj televiziji izgubili okladu pa morali nositi naše dresove: "Hrvatska je kao da Connecticut uđe u finale Svjetskog prvenstva" divider

Na tablici vodi Turska s 6 bodova, a Hrvatska i Wales imaju po četiri boda.

U ponedjeljak igraju Armenija - Latvija i Turska Wales.

U ostalim grupama Ukrajina je na poluvremenu u Skoplju gubila s 0-2, a nakraju slavila s 3-2. Francuska je u gostima dobila Gibraltar s 3-0, a Engleska slavila na Malti s 4-0, kao i Švicarska kod Andore (2-1). Grčka je u Ateni svladala Irsku s 2-1, dok je Danska kod kuće pobijedil Sjevernu Irsku s 1-0.

 

Tablica skupine:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider