Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Vjerujem u našu kvalitetu"

VIDEO Gvardiol o novoj poziciji koju igra pod Guardiolom: ''Neće biti problema''

Hrvatska je na gostovanju svladala Armeniju 1:0.

Armenci su se pokazali kao tvrd orah. Pobjeda je upisana i nova tri boda za vrh skupine. Sjajan je opet bio najskuplji branič svijeta, Joško Gvardiol.

“Moram reći da stvarno utakmica nije bila lagana trkački. Moram pohvalit cijelu ekipu, trudili smo se i prema naprijed i prema nazad. Ono što je bitno da svi funkcioniramo kao jedno. Naš cilj je ostvaren, dvije pobjede u ovom ciklusu. Sad se vraćamo u klubove i fokus stavljamo na klupske zadaće.“, izjavio je Joško.

  Perišić i Modrić Dominacija senatora: To raduje, ali i zabrinjava. Mlade snage moraju se zamisliti divider

Ostaju nam još četiri utakmice do kraja kvalifikacija. Izbornik Dalić je rekao kako je Armenija najteže gostovanje, Gvardiol je dao svoj sud o tome kako će se razviti scenarij u našoj skupini.

“Kako sad stojimo bez problema bi se trebali plasirati na EURO. Vjerujemo u našu kvalitetu i očekujemo još jedan krug kvalifikacija. Radujemo se novim utakmicama, pogotovo onima kod kuće. Nadamo se da ćemo to osigurati kako treba.“, optimističan je naš branič.

Mladi hrvatski stoper ovog ljeta je promijenio sredinu. Radi s jednim od najboljih trenera svijetu, u klubu koji uvijek puca na najsjajnija odličja.

Luka Modrić protiv Armenije VIDEO Sve hrvatske prilike iz Erevana: Doslovno nijanse su spriječile golijadu Vatrenih divider

“Ima još vremena za naučit puno toga, od trenera Guardiole. Najvažnije je da sam unio još neku dozu mirnoće u igru u reprezentaciji. To je ono što se traži od mene prema naprijed i odraditi obrambeni dio kako treba, zajedno s Šutalom.“, rekao je.

U klubu Gvardiol igra na više pozicija defanzivnoj liniji. Često i kao vrlo ofenzivnog beka.

“Ja sam i u mlađim uzrastima igrao na toj poziciji. Ono što je najvažnije je da si dam vremena, tjedana, mjeseci da se adaptiram na tu novu poziciju i upoznam sa suigračima. Mislim da tu neće biti problema.“

Tučnjava na stadionu VIDEO Pogledajte brutalnu tučnjavu hrvatskih i armenskih navijača, jedna osoba u bolnici divider

Za kraj je podijelio i svoje mišljenje o Guardioli, njegovim metodama rada i pristupu prema igračima.

“Ono što mi se sviđa kod njega je da se bavi sa svakim suigračem. Ono što je najvažnije je da pokuša popraviti svaki segment kod svakog igrača. Ta mirnoća s loptom, to možemo vidjeti kod svakog igrača da se ne boji igrati s loptom. To je ono što krasi Manchester City“, zaključio je Gvardiol.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider