Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Audijencija kod Pape

Vatreni se pripremaju za veliki događaj: Modrić i društvo u posjetu Papi u Vatikanu

Hrvatska reprezentacija uskoro će nastupiti na završnom turniru Lige nacija, a u pripremi je i posjet Vatikanu…

Kako se bliži kraj natjecanja u europskim nogometnim ligama, tako se sve više okrećemo reprezentativnom nogometu i završnici Lige nacija, barem onih reprezentacija koje će tamo i nastupati. Uz Hrvatsku to su još Francuska, Italija i Nizozemska. Provjerili smo kako teku pripreme u stožeru naše reprezentacije.

Tri tjedna dijele nas do završnog turnira Lige nacija, na kojem će se 14. lipnja u Rotterdamu Hrvatska i Nizozemska boriti za veliko finale. U drugom polufinalu dan kasnije sastaju se Španjolska i Italija.

Prošli je tjedan izbornik Dalić objavio popis 24 igrača, a s tog će popisa otpasti samo jedno ime. No posla u savezu ima napretek. Prvo smo pokucali na vrata tim menadžerice Ive Olivari.

"Pripreme su u punom jeku, zapravo mogu reći da smo dio posla već završili. Sad je onaj zadnji 'tač', završavaju se one pojedinosti, ali u principu smo spremni za okupljanje reprezentacije 5. lipnja u Zagrebu. Nakon toga odmah idemo Rijeku, gdje ćemo biti do 11. lipnja i puta u Rotterdam", kaže Olivari.

Osim same organizacije nastupa na završnici, Iva je u pripremi još jednog velikog događaja. Naime, Vatreni prvi put putuju u Vatikan na audijenciju kod pape Franje.

"U stalnoj smo komunikaciji s Nadbiskupijom, ali i s našim veleposlanstvom u Vatikanu, koje nam je zaista od velike pomoći. U principu, to je sve pripremljeno."

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak ističe:

"Možemo zahvaliti i nadbiskupu Kutleši, koji je pomogao u organizaciji ovog susreta. To je ideja igrača još nakon Svjetskog prvenstva u Katru. Evo, sada su se sve okolnosti poklopile da do tog susreta dođe i jako mu se veselimo. Što se poklona tiče, o tome smo razmišljali i imamo nešto spremno, ali to ćemo ipak ostaviti prvo da vidi Papa."

Ulaznice za završni turnir u prodaji su od ožujka, i to preko UEFA-ine stranice, pa HNS nema izravni uvid u detalje prodaje. Ipak, neke procjene kažu da je interes velik i da je riječ o nešto više od 10 tisuća navijača Vatrenih koji će pratiti završni dio Lige nacija.

Pacak objašnjava:

"Vjerujemo da su se ljudi zaželjeli ovakvog turnira i ovakvih utakmica nakon svjetskih prvenstava koja su bila daleko i bila su skupa, a i Eura koji je bio u doba pandemije pa se nije ni moglo putovati. Ovo je konačno jedan završni turnir na koji navijači mogu jednostavno doći, tako da očekujemo zaista velik broj naših navijača u Nizozemskoj."

Sve se sada okreće prema Rotterdamu 14. lipnja, kada Vatreni igraju protiv Nizozemske utakmicu za finale. Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu, a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15 sati u Enschendeu. Sve četiri utakmice izravno donosimo u programu Nove TV i na gol.hr-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider