Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
protive se zabrani

Udruga branitelja poručila splitskom dogradonačelniku: ''Da ste smjesta omogućili gledanje Hrvatske na Rivi!''

Udruga veterana 4. gardijske brigade iz Splita, poslala je poruku splitskoj vlasti.

Hrvatski navijači (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Hrvatska u subotu otvara Europsko nogometno prvenstvo protiv Španjolske.

Navijačko ludilo je pred vratima, trgovi i kafići diljem Hrvatske bit će krcati navijačima, ali neće u centru Splita.

Vlast u Splitu, pod krinkom očuvanja gradske jezgre, zabranila je postavljanje televizora na terasama kafića.

Notorni dogradonačelnik Bojan Ivošević danima već pokušava opravdati tu odluku, a danas su ga žestoko napali hrvatski branitelji, odnosno Udruga veterana 4. gardijske brigade iz Splita, odnosno Pauka.

Ante Budimir Budimir: "Fakultet? Svaki put mi je sve teže pričati o tome" divider

Priopćenje prenosimo u cijelosti

''Poštovani gospodine Bojane Ivoševiću, dogradonačelniče grada Splita,

Odakle Vam pravo zabraniti gledanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu, koje Vi nazivate "Neki Euro“, isto tako možemo reći da ste i Vi "Neki dogradonačelnik“. Već dugi niz godina hrvatska nogometna reprezentacija nas Hrvate čini sretnima i ponosnima svojim rezultatima i postignućima, i onda se nađe "Neki dogradonačelnik“ koji sve to želi zasjeniti svojom pozicijom u Gradu.

Cijela država organizira navijačke zone za praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije osim Grada Splita. Pitamo se čiji je ovo grad i s kojim pravom samovoljno zabranjujete praćenje utakmica na Rivi, trgovima i slično. Ako Vama Hrvatska ne znači ništa, osim pozicije i dobre plaće, nama je Hrvatska sve!

Stoga, kao branitelji i stvaratelji hrvatske države, zbog heroja koji su svojim životima stvorili državu, da biste Vi danas bili na poziciji na kojoj jeste i pljuvali po svemu tome, tražimo (ne molimo) da se po hitnom postupku omogući praćenje utakmica na otvorenome, kako na Rivi, tako i u ostalim djelovima grada Splita. Ukoliko Vi osobno ne volite hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ne znači da je ne vole i ostali građani Splita, kao i mnogi turisti koji su u gradu, a žele pratiti utakmice kako Hrvatske, tako i reprezentacija svojih država.

Lamine Yamal Španjolsko čudo od djeteta najavljuje pobjedu protiv Hrvatske i jedva čeka okršaj s Gvardiolom divider

Pitamo se kako se na Rivi mogu održavati raznorazna događanja, a prijenos utakmica ne može. Čime se tu ugrožava arhitektura centra Grada, možda prevelikim zračenjem, svjetlosti ili pak nečim drugim?! Možda Vam smeta što bi gledatelji bili ogrnuti hrvatskim zastavama, a ne zastavama duginih boja.

Hajduk je simbol grada i Hajduk se gleda na Poljudu. Hajduk se gleda i prati svugdje. Ovdje bismo napomenuli da uz Hajduk postoje još tri simbola grada, a to su: Sveti Duje, 4. gardijska brigada i Torcida, kojih velika većina navija za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i želi je pratiti. Ukoliko Vam smeta hrvatska nogometna reprezentacija, Vi je nemojte gledati, odjavite TV za vrijeme kako ga vi nazivate "Nekakvog Eura“.

Kamp Vatrenih u Njemačkoj VIDEO Zavirite u luksuzni kamp Vatrenih: Ovo su sobe u kojima spavaju Modrić, Perišić i društvo divider

Stoga, još jednom zahtijevamo da postavite zone na Rivi i na ostalim mjestima i trgovima u Splitu za gledanje Europskog prvenstva.
Što se tiče nas iz Udruge veterana 4. gardijske brigade, najoštrije osuđujemo Vaše izjave i još jednom konstatiramo da Vas može biti sram za te izjave koje dajete o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Znamo da je ne volite, ali što je previše, previše je.

Hrvatska iznad svih.''

Tko će slaviti u subotu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL