Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
rijeka i osijek šute

VIDEO HNS komentirao 'kaznu' UEFA-e: "Da su htjeli izbaciti hrvatske klubove iz Europe, već bi reagirali"

Novi zaplet u UEFA-inoj kontroli poslovanja naših nogometnih klubova! Zbog davanja licenci Rijeci i Osijeku, koji su kršili UEFA-in pravilnik, UEFA je sad kaznila i HNS! Evo što kažu u Savezu: postoji li čak i mogućnost izbacivanja naših klubova iz Europe? VIše pogledajte u prilogu Anite Kajtazi-Roth.

Nakon što je prošle godine UEFA kaznila hrvatske prvoligaše Rijeku i Osijek s 450 i 600 tisuća eura zbog kršenja financijskih odredbi Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, dodatna kazna stigla je i HNS-u.

Savez se nije posebno očitovao o ova dva slučaja, ali nejasno je kako su klubovi prošli domaće licenciranje za europska natjecanja. I dok ni Rijeka ni Osijek nisu željeli ništa komentirati, evo objašnjenja iz krovne hrvatske nogometne organizacije.

Grb HNS-a (Foto: AFP) HNS komentirao UEFA-ine kazne i prijetnje izbacivanjem iz europskih kupova divider

"Klubovi su nam dostavili revizorska izvješća od ovlaštenih revizora koja su bila pozitivna. U tom trenutku , mi smo temeljem upravo tih pozitivnih revizorskih izvješća dali licencu Rijeci i Osijeku“, rekao je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina za Dnevnik Nove TV.

Iako danas naslovi u tisku sugeriraju kako je i HNS zbog svega platio kaznu od 100 tisuća eura, iz Saveza poručuju.

"Nije tu kazna. Radi se o tome da će nama UEFA uskratit određena sredstva koja dobivamo upravo vezano za postupke licenciranja, konkretno 100 tisuća i to je to što se tiče UEFE i HNS-a.“

Poručuju i kako je UEFA nakon svega što je utvrdila, i Osijeku i Rijeci i sljedeće sezone odobrila licence. Klubovi su prema svemu sudeći podmirili sve svoje obveze. A o mogućem izbacivanju iz Europe, Svetina kaže.

Hrvatski nogometni savez UEFA žestoko kaznila HNS: Hrvatskim klubovima prijeti izbacivanje iz europskih kupova!? divider

"Ponavljam još jedan put te licence zbog kojih je došlo do problema vezanih za Rijeku i Osijek su dobivene za sezonu 2022/23. Mi smo u sezoni 2023/24, a koliko se sjećam, i Rijeka i Osijek i Hajduk sudjelovali su u Europi, prema tome da je UEFA imala bilo kakve namjere prema Hrvatskim klubovima ona bi vjerojatno reagirala.“

Iz Saveza ističu kako postupci ni na koji način nisu utjecali na regularnost natjecanja u hrvatskim okvirima, jer je riječ o licenci za Uefina natjecanja. HNS će ubuduće i dodatnim mjerama i dopunjenim procedurama rizike smanjiti na minimum, odnosno učiniti sve kako bi ih u potpunosti izbjegli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider