Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Evo što sprema

Talijani stalno o strahu, a Dalić je dao naznaku što će mijenjati: Ako Hrvatska pobijedi, bit će strašno opasna

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak igra odlučnu utakmicu s Italijom za prolazak skupine na Euru u Njemačkoj…

Zlatko Dalić (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Press-konferencije talijanske i hrvatske reprezentacije ponudile su neke zanimljive odgovore uoči ogleda Hrvatske i Italije, ali najviše se moglo iščitati između redova.

Talijani su nekoliko puta ponovili da ih nije strah, da poštuju Hrvatsku, ali da se ne boje. Bastoni je to ponavljao i kada su ga talijanski novinari to pitali, ali i kada nisu. Stalno se vraćao na taj strah, što može sugerirati da su Azzurri pod velikim pritiskom. Ipak je to manje-više nova talijanska momčad koja nema previše iskustva s ovakvih natjecanja.

E, sad, kao što reče Ćiro Blažević, strah može biti najveći motiv, ali isto tako može i zavezati noge. To smo već vidjelo mnogo puta prateći velika natjecanja. Pitajte Engleze zašto stalno gube odsudne utakmice, a posebice na jedanaesterce.

Izbornik Dalić istakao je najbitniju stvar zbog čega Hrvatska nije postigla željene rezultate u prve dvije utakmice. Ključna je riječ obrana.

"U Katru smo primili samo jedan gol u skupini, a ovdje već pet u dvije utakmice. To moramo popraviti protiv Italije", kazao je izbornik.

Dalić radi velike promjene u obrani?

Sugerira li to da će Dalić najveće promjene napraviti u obrani? Lako moguće. Među novinarima je nekako najviše sazreo zaključak da bi se Gvardiol mogao vratiti na lijevi bok, a Stanišić na desni, dok bi Erlić mogao zaigrati sa Šutalom u sredini obrane.

Sve su to spekulacije jer Dalić i stručni stožer kriju sastav kao zmija noge. Informacije su oskudne i teško je proniknuti u izbornikove misli. No problem propusne obrane jasno je naglasio na press-konferenciji i logično je zaključiti da bi tu mogao nešto promijeniti.

Mateo Kovačić po običaju je djelovao redovnički krotko i smireno. Slaže se da hrvatski čarobni vezni red nije bio na svojoj razini u prve dvije utakmice, ali da očekuje da se to promijeniti protiv Italije. To bi moglo značiti da će Marcelo Brozović ipak biti u udarnom sastavu.

Treneri obično idu u odlučnu bitku i ginu ako treba s igračima koji su ih iznijeli na tron, tako da će i Dalić vjerojatno napraviti isto. Nekako mi se čini da će biti pukovnik ili pokojnik sa senatorskim tercetom u veznom redu.

Malo je drukčija priča s Ivanom Perišićem iz poznatih razloga. Jasno je da zbog teške ozljede i dugotrajnog izbivanja s terena ne može tako brzo biti na razini na kojoj smo ga navikli gledati. Dalić bi mogao Perišića sačuvati za završnicu utakmice.

Kovačić je odbijao sugestije talijanskih novinara da bi to mogao biti zadnji ples trofejne hrvatske generacije. Ponavljao je da Vatreni uopće ne razmišljaju o tome, već da su isključivo usredotočeni na utakmicu s Italijom.

Opći je dojam među hrvatskim novinarima u Leipzigu da bi se Hrvatska strašno digla pobjedi li Italiju i da bi onda bila jako opasno u nastavku natjecanja. Iz naših usta u Božje uši.

Federico Dimarco (desno) Veliki obrat uoči ključne utakmice: Talijan od 50 milijuna eura se oporavio, igrat će protiv Hrvatske divider

Zlatko Dalić Dalić: "Moramo popraviti igru u obrani, idemo na pobjedu"; Kovačić: "Ne razmišljamo o zadnjem plesu" divider

Saša Lugonjić, novinar Nove TV VIDEO Vatreni stigli u Leipzig, Talijani pod velikim pritiskom: Evo kako povijesno stojimo protiv Azzurra divider

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Danas. 20 sati. Idemo. Pratite borbu na našem portalu. 💪🇭🇷

Tko će koga?
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP