Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Bogme, dosta neugodni

Što slijedi Vatrenima? Evo kakva je nova Turska koja čeka Hrvatsku na vrućem terenu

Turska i Hrvatska sastat će se ovaj utorak u Bursi u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2024.

Turski dresovi (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija danas putuje za Bursu, gdje će u utorak biti gost Turske u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Utakmica Turska - Hrvatska, koju ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u, dodatno je dobila na važnosti za našu reprezentaciju nakon poljudskog remija s Walesom na startu kvalifikacija.

Izabranici Zlatka Dalića sada se nalaze pred imperativom, Vatreni ne smiju izgubiti na spektakularnom stadionu u Bursi jer bi se u tom slučaju doveli u prilično nelagodnu situaciju uoči jesenskog nastavka kvalifikacija (Hrvatska će, zbog sudjelovanja na Final Fouru Lige nacija u lipnju iduće kvalifikacijske utakmice igrati u rujnu).

Turci svim silama žele na "domaći" Euro

Pred Vatrenima je vraški težak zadatak jer čeka nas ozbiljna reprezentacija koja će uz sve to imati dodatni naboj. Turci su ove kvalifikacije otvorili pobjedom na, za njih vrućem, gostovanju u Armeniji, čime su dodatno povećali optimizam i vjeru u plasman na Euro koji će se iduće ljeto igrati u Njemačkoj.

Turska je trenutačno 44. reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici, Svjetsko prvenstvo u Katru je propustila, ali sada kreće iznova i želi otići na Europsko prvenstvo.

Kuntz donio njemački mentalitet i dobio povjerenje

Na njihovoj klupi proteklih godinu i pol sjedi Stefan Kuntz, bivši njemački reprezentativac koji je došao u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Tada su završili drugi u skupini, a u razigravanju za mjesto na SP-u ispali su od Portugala, no u Turskoj mu to nitko nije uzeo za zlo i dobio je priliku i dalje voditi reprezentaciju te složiti momčad po svojem izboru.

Kadar koji je za početak ovih kvalifikacija odabrao Kuntz vrijedi prema Transfermarktu 292 milijuna eura, od čega najveću tržišnu vrijednost ima Orkun Kokcu, 22-godišnji veznjak nizozemskog Feyenoorda.

Ova turska reprezentacija bitno je pomlađena i jedna od mlađih uopće u kvalifikacijama. Samo su dvojica igrača starija od 30 godina, jedan od njih je vratar Mert Gunok (34-godišnji čuvar mreže Bešiktaša), a drugi njegov klupski suigrač Cenk Tosun, koji ima 31 godinu.

Perišić i Brozović dobro poznaju turskog kapetana

Svi su ostali mlađi, uključujući i kapetana Hakana Calhanogloua, koji je itekako poznat svim našim igračima iz Serie A, a posebno Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, s kojima je igrao u Interu.

Pregršt je tu još respektabilnih imena, posebice kad pričamo o obrani. Zeki Celik iz Rome, Merih Demiral iz Atalante, Caglar Soyuncu iz Leicestera, zatim Kramarićev suigrač iz Hoffenheima Ozan Kabak...

Pored kapetana Calhanogloua, u veznom redu strše još i Salih Ozcan iz Borussije Dortmund te čudo od djeteta, 18-godišnji Arda Guler iz Fenerbahčea.

Što se tiče turske ofenzive, u napadu možda zaigra i bivši igrač Hajduka Umut Nayir.

Što očekujete od utakmice Turska - Hrvatska?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider