Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Neobičan dizajn

FOTO Vatreni gostuju na arhitektonskom čudu u Turskoj: Ovakvog stadiona nema nigdje na svijetu!

Hrvatska nogometna reprezentacija gostuje u utorak na Timsah Areni u turskoj Bursi.

Timsah Arena (Foto: BursasporSk/Platforma X)

Hrvatska nogometna reprezentacija krenula je u ciklus kvalifikacija za Euro 2024. remijem protiv Walesa 1:1 na Poljudu.

Slavljeničku atmosferu u Splitu pokvario je Velšanin Broadhead u posljednjim sekundama utakmice te zakomplicirao idiličan početak kvalifikacija za izbornika Dalića i njegove izabranike.

Priliku za popravni ispit Vatreni će imati već u utorak u Turskoj, utakmicu ćete moći pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u.

Hrvatska gostuje zaista na pravom arhitektonskom čudu u turskoj Bursi, na stadionu zvanom Timsah Arena. Stadion je maksimalnog kapaciteta nešto manje od 44 tisuće gledatelja, ali ističe se zanimljivim dizajnom.

Naime, Timsah Arena inspirirana je izgledom krokodila, a sama riječ timsah na turskom znači krokodil i predstavlja simbol nogometnog kluba Bursaspor, kao i njegov nadimak Yeşil Timsahlar, tj. zeleni krokodili.


Izgradnja stadiona započela je 2011. godine, a otvoren je 2015. godine kada ga je na svečanoj ceremoniji otvorio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan koji je izveo početni udarac.

Posrnuli Bursaspor danas nastupa u tamošnjem trećem rangu nogometa, ali ne tako davno osvojili su naslov turske Superlige, bilo je to u sezoni 2009./2010.

Timsah Arena zaista je poseban stadion, a posebno impresivno izgleda u večernjim satima kada će baš naši reprezentativci od 20:45 istrčati na teren.

Što očekujete od utakmice Turska - Hrvatska?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider