Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Kompletirali sveto trojstvo

Španjolski mediji: "Dalić kao da je poderao scenarij u produžetku"

Španjolski mediji slave heroja Unaija Simona i povratak Furije na vrh europskog nogometa.

Reprezentacija Hrvatske poslije tvrdih 120 minuta i raspucavanja ipak je morala stisnuti ruku Španjolcima i morat će se zadovoljiti srebrom u Ligi nacija. Furia Roja slavi pak svoj prvi povijesni trofej u Ligi nacija, kompletiranje seta velikih natjecanja i povratak na staze stare slave.

"Španjolska je ponovo velika", parafrazirali su u naslovu Asa sad već slavan poklič koji su svojedobno Ronald Reagan i u moderno doba Donald Trump proslavili u svojim predizbornim kampanjama.

Mario Stanić VIDEO Stanić otkrio tajnu dobrog izvođenja 11-erca: ''Ne, penali nisu lutrija'' divider

"Poslije 11 godina suše reprezentacija je osvojila trofej. Ovo je povijesni trijumf, kako je dobro kad ovoliko tereta padne s ramena u jednoj noći", piše euforični autor u tekstu tog tiražnog lista pa ističe kako je Dalić iznenadio mnoge pristupom u produžecima.

"Dalić kao da je poderao scenariji kojeg su se njegovi dosad držali i dao svojim ljudima novi tekst koji ih je razbudio. U međuvremenu je Furia Roja počela igrati perverznu igru. Tisuću i jedno dodavanje u stranu, ali nijedno u prostor u kojem je usamljeni Joselu očajnički čekao svoju priliku", piše As.

Josip Juranović Josip Juranović prisjetio se svoje prilike: "Da sam je malo bolje udario..." divider

"Španjolska je prva poslije penala", naslov je u Mundo Deportivu, koji u tekstu piše:

"Španjolska je ispisala povijest, a Luis de la Fuente u kratkom roku otišao od izbornika pod upitnikom do izbornika koji je ispisao povijest."

Luka Modrić Susjedi suosjećaju s Vatrenima: "Hrvati su sjajni, ali prokleti - izdalo ih omiljeno oružje" divider

"Hrvatska je postavila taktiku jako dobro. Željela je razbiti utakmicu i izbaciti Španjolsku iz ritma. Utakmica se zagrijavala na terenu i na tribinama i De la Fuenteu je bila potrebna reakcija. Dobio ju je od Rodrija, koji je ponovo bio najbolji igrač na terenu", hvale svog čovjeka Španjolci.

Tiražna Marca slavi pak heroja Unaija Simona, koji je konačno prekinuo španjolski bauk penala.

"Penali su bili mjesto nesreće za Španjolce na posljednjih nekoliko turnira, ali ovaj put donijeli su nam prvu pobjedu u Ligi nacija i povratak na svjetsku mapu", hvale ih Madriđani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider