Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
POVIJESNO SLAVLJE

Veličanstvenu pobjedu Hrvatske nad Nizozemskom pogledajte od 13:30 na Novoj TV

Sve četiri utakmice završnice Lige nacija pratite u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Hrvatska slavi pobjedu protiv Nizozemske (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatska je u Rotterdamu pobijedila Nizozemsku rezultatom 4:2, nakon produžetaka, i plasirala se u finale Lige nacija. Snimku utakmice gledatelji mogu pogledati od 13:30 na Novoj TV.

Prvih pola sata utakmice polufinala završnice Lige nacija između Nizozemske i Hrvatske nije dalo naslutiti kakav će se spektakularni susret na De Kuipu u Rotterdamu odigrati.

No tek što se igra malo rasplamsala, domaći su došli do vodstva pogotkom Donyella Malena. Nakon deset minuta drugog dijela utakmice Hrvatska je izjednačila. Do pogotka vrijednog povratka u utakmicu Vatreni su došli zahvaljujući upornosti našeg kapetana Luke Modrića.

On je, u trenucima kad su Nizozemci prekinuli hrvatski napad, prišao s leđa Codyju Gakpu i oduzeo mu loptu. Nizozemski napadač reagirao je tako da je hrvatskog kapetana povukao s dvije ruke i oborio ga na pod. Sudac Kovacs pokazao je na bijelu točku, s koje je vrlo siguran bio Andrej Kramarić.

Hrvatska je u Rotterdamu povela pogotkom Marija Pašalića u 73. minuti susreta, no ipak nije izdržala i došla do pobjede unutar regularnog dijela utakmice. Nizozemska je napala svim snagama i izjednačila u posljednjoj minuti sudačke nadoknade od šest minuta. Dalićeva pridošlica s klupe, Bruno Petković, donosi novo vodstvo.

Napadač Dinama sjajno je pogodio u 99. minuti. Sve je krenulo od Pašalića, koji mu je predao loptu, a Petković je napravio nekoliko koraka i opalio prema golu. Još jednom je Bruno Petković junak susreta, nakon što je izborio kazneni udarac kojim je Luka Modrić Hrvatsku doveo u vodstvo 4:2.

Samo minutu nakon što je Mario Pašalić promašio ono što je teže bilo promašiti nego pogoditi, Vatreni su odigrali novu kontru. Lopta je došla do Nikola Vlašića, koji je u kaznenom prostoru pronašao Petkovića.

On se u svom stilu zagradio i riješio se Malacije, a nogometaš Manchester Uniteda ga je srušio. Ovog puta loptu je na bijelu točku stavio kapetan Luka Modrić i sigurno pogodio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider