Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Opet s tri stopera

Postava Hrvatske za Škotsku: Jedno pravo iznenađenje, možda i kontroverza

Hrvatska reprezentacija u subotu u Maksimiru dočekuje Škotsku u 3. kolu Lige nacija.

Ivan Perišić i Zlatko Dalić (Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Čekajući u Maksimiru press-konferenciju hrvatskog izbornika Zlatka Dalića i kapetana Luke Modrića dan uoči ogleda sa Škotskom u trećem kolu Lige nacija, pozabavili smo se mogućim sastavom Vatrenih.

Kako stvari stoje, Mateo Kovačić otpao je ne samo za okršaj sa Škotskom već i Poljskom zbog privatnih razloga. To bi Dalić trebao službeno objaviti na današnjoj presici. Kovačić je ostao uz suprugu koja je pred porođajem.

Tko će uskočiti umjesto Kovačića? Čini se da će to ipak biti Mario Pašalić, takve su posljednje informacije, no naravno da može doći do promjene. To bi značilo da Petar Sučić neće biti u prvih 11.

Hrvatska će opet zaigrati s trojicom stopera u zadnjoj liniji. Budući da je Šutalo imao problema s ozljedom, izglednije je da će uskočiti Erlić, a da će izbornik Šutala sačuvati za ogled s Poljskom. Ćaleta-Car trebao biti biti središnji, a Gvardiol lijevi stoper. Tu nema veće neizvjesnosti, no postavlja se pitanje tko će na desni bok?

Perišić je desnog bočnog nerado igrao i kad je bio u punoj snazi

Kandidati su Jakić, Pjaca i Perišić. Neke informacije govore da bi to ipak mogao biti Perišić. Sosa bi trebao držati lijevu bočnu stranu, a Modrić i Pašalić sredinu terena.

E, sad, pitanje je kako će Dalić složiti napad. Po logici stvari, ako će Perišić biti desno, Luka Sučić bi mogao ordinirati iza dvojice najisturenijih napadača. U vršku napada mogli bi zaigrati Kramarić i Budimir, no moguće je da se izbornik odluči za Matanovića.

Kako god, kompozicija momčadi je takva da se sustav lako može transformirati i da igrači mogu bez problema mijenjati mjesta. Uglavnom, jedino je pravo iznenađenje Perišić na desnom boku. Naravno, ako uopće bude u udarnom sastavu. Poznato je da Perišić na poziciji desnog bočnog nerado igrao i kada je bio u punoj snazi, tako da je to pomalo kontroverzna odluka.

Sve su ovo još spekulacije, tek ćemo vidjeti za koju će se opciju odlučiti izbornik.

Mogući sastav Hrvatske za okršaj sa Škotskom:

Livaković – Erlić (Šutalo), Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić, Modrić, Mario Pašalić, Sosa – Luka Sučić – Kramarić, Budimir

Novak Đoković VIDEO Đoković izgubio živce u Šangaju: Uslijedila je svađa s vlastitim trenerom na španjolskom divider

Antonio Rudiger VIDEO Modrićev suigrač ostao šokiran prizorom u Zenici: Gledao je u džamiju pa u crkvu, netko ga je snimio divider

Martin Baturina Škoti negiraju usporedbe Modrića i Baturine: "Više je nalik drugom Hrvatu u najboljim danima" divider

Marko Ramljak Hrvatski košarkaš spasio čovjeka u Zadru od sigurne smrti: Skočio je u more i spriječio utapanje divider

Andrej Kramarić i Igor Matanović VIDEO Hrvatska pobijedila Škotsku nakon preokreta, VAR spasio Vatrene u posljednjim sekundama! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Pobjeda nakon turbulentne završnice! BRAVO VATRENI!!! 🇭🇷❤️🔥💪

📸: Ranko Suvar / CROPIX
GOOOOOOOOOL!⚽️

Vatreni prelaze u vodstvo 30. golom Kramarića za Hrvatsku! BRAVO KRAMA! 🇭🇷❤️🔥

📸: Ronald Gorsic / CROPIX
Remi na poluvremenu. Kako ste zadovoljni igrom Vatrenih? 🇭🇷🔥

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
GOOOOOOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska se vratila prvijencem Matanovića! ❤🇭🇷

📸: Ronald Gorsic/CROPIX