Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
PRILOG DNEVNIKA NOVE TV

VIDEO Okupila se reprezentacija s nekoliko novih imena

Okupila se hrvatska nogometna reprezentacija uoči završnih ogleda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Armenije i Latvije. Nažalost, i ovo okupljanje počelo je s lošim vijestima o bitnim igračima, a Zlatko Dalić pozvao je danas i jednog debitanta.

"Dobar dan, kako ste?" rekao je na ulazu u hotel hrvatski broj 1.

"Evo dobro smo, hvala na pitanju." 

Dominik Livaković uvijek je bio gospodin. Vatreni su se okupili treći put u tri mjeseca s puno većim pritiskom – prava na kiks sada nema. Ovi najnoviji poput Martina Baturine, unatoč spremnosti za medijske obveze, brzo su pohvatali nova pravila.

"Nema izjava", podsjetio je glasnogovornik.

Dalić ne misli puno mijenjati

Tako je to među Vatrenima, prvi priča izbornik.

"Mi smo nakon ova dva poraza svi krenuli s promjenama. Ne valja ovo, ne valja ono. Ne može biti da u tri godine izgubiš dvije utakmice i ne valja. Ja bih onda to bacio u loše stanje ako ću sad početi mijenjati."

Nažalost, uz Brunu Petkovića otpao je i Mateo Kovačić nakon jučerašnje utakmice na Stamford Bridgeu.

"Nažalost, sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić protiv Chelsea. Ostaje u Manchesteru da napravi preglede", potvrdio je.

Dalić je podvukao, u posljednjim utakmicama samo se vidjelo koliko nam u ofenzivi znače Ivan Perišić i Andrej Kramarić.

"Bit će netko tko će njih naslijediti, ali tako brzo da će rješavati utakmice, to neće. Treba vremena za to da stasa novi Perišić i novi Kramarić", dodao je.

Pašaliću ispunjen san

A možda bi jedan od tih mogao biti Marco Pašalić, koji najčešće u klubu igra na desnoj strani napada kao njegov prezimenjak – Mario.

"Iznenadilo me to jako brzo, još uvijek sam u šoku da se sve u životu može tako promijeniti i san ostvariti u sekundi. Ostvarit ću san i upoznati te dečke tamo. Svi vjerojatno isto razmišljaju da treba to odraditi maksimalno i osvojiti šest bodova", rekao je o svom pozivu Pašalić

Dalić je dao podršku Josipu Šutalu, koji će predvoditi obranu u ovom ciklusu.

"Njegova je cijela momčad bila u lošem stanju, pa se okomilo na njega i Sosu. Doveli su 15 igrača. On je bio najplaćeniji pa glavni krivac, što nije točno, što nije ok. To ga je poljuljalo, ali posljednje tri utakmice bio je dobar", rekao je Dalić o Šutalu.

Evo kakvu bi Hrvatsku želio u narednim susretima.

"Volio bih da se Hrvatska vrati na početne postavke. Da bude dominantna, sigurna, s puno dobrih točnih pasova, puno akcija prema naprijed, idejom, kreacijom. Nismo to zaboravili i to ćemo napraviti", najavio je.

Nažalost, Vatreni ne ovise sami o sebi. Wales i Armenija igraju tri sata ranije.

"Dobra je stvar da igraju prije nas. No nećemo to gledati, nemamo to pravo. Mi nismo bili dobri, nismo bili pravi i nemamo pravo gledati druge, nego morao napraviti sve da se mi popravimo", zaključio je.

I bez Kovačića i Petkovića Hrvatska je veliki favorit u idućim utakmicama. Nalazila se i u kudikamo težim situacijama te pronašla put. Poželimo joj opet isti scenarij.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider