Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
prošlo je 18 godina

Niko Kranjčar o sceni koja se svima urezala u pamćenje: "Tata nikad nije skrivao hrvatstvo"

Niko Kranjčar prisjetio se utakmice Hrvatske i Brazila na SP-u 2006. u Berlinu.

Hrvatska - Brazil na SP-u 2006. (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Odbrojavamo sitno do Europskog prvenstva, za samo dva dana Hrvatska protiv Španjolske igra prvu utakmicu na turniru, i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Upravo se na tom stadionu odigrala kultna utakmica Hrvatske i Brazila na kojoj su hrvatski navijači priredili prekrasnu atmosferu u Berlinu, a sve je zagrmilo kad je krenulo intoniranje Lijepe naše.

Od toga je prošlo čak 18 godina, ali svima se u pamćenje urezala scena kako je bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar emotivno proživio našu himnu, s rukom na srcu i suzama na licu:

"Nisam ih vidio uživo, ali poslije sam, naravno na televiziji, vidio koliko je to tata emotivno proživljavao. Sjećam se same utakmice, koja je bila naša najbolja na tom turniru i bili smo na korak da iznenadimo možda i jedan od najjačih Brazila ikad", kazao je Niko Kranjčar u razgovoru za Tportal.

Tvrdi da nikad nije razgovarao s ocem Zlatkom o tome, koji nas je prerano napustio u 65. godini života nakon kratke i teške bolesti: 

"Meni je tatina emocija bila kristalno jasna, nismo o tome nikad razgovarali. On svoje hrvatstvo nikad nije skrivao, ni u najgore dobra. Tako da mislim da se o njegovom domoljublju sve zna ili barem velika većina. Nikad ga nije skrivao, on ga je živio iz svojih uvjerenja i kao takav siguran sam da je zato cijeli taj trenutak doživio na takav način", zaključio je.

Hrvatska nogometna reprezentacija Englezi su daleko najvrjednija momčad na Euru: Pogledajte gdje se smjestila Hrvatska divider

Martin Baturina BBC vidi Baturinu na prvom mjestu! Britanci stavili ''novog Modrića'' ispred Wirtza, Šeška, Gülera… divider

Gattuso i Ancelotti Gattuso je jednom prilikom pojeo živog puža na treningu. Da, dobro ste čuli divider

Još nije kasno! Pridružite se ostalim izbornicima i zaigrajte Europski nogometni fantasy 2024.

Pokažite svoje izborničke vještine, kreirajte svoju virtualnu momčad i svakog dana se natječite s tisućama ostalih sudionika.

Za najbolje izbornike osigurali smo više od 6.000€ vrijedne nagrade za svako kolo, kao i više od 100 nagrada za najbolje na kraju prvenstva.

Rok za transfere se zatvara uskoro, zato ne propustite priliku i uključite se u natjecanje!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider