Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Uh, potpisujemo odmah!

Moguće je četvrtfinale Eura Slovenija - Hrvatska: Evo što se treba poklopiti

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak protiv Italije igra utakmicu odluke.

Matjaž Kek (Foto: Afp)

Hrvatska nogometna reprezentacija u nezavidnoj je situaciji uoči posljednjeg kola grupne faze Europskog prvenstva, ali ako je išta dobro, onda je to spoznaja da Vatreni odlučuju sami o sebi.

Utakmica Hrvatska - Italija bit će ključna, izabranici Zlatka Dalića znaju da imaju imperativ pobjede.

Doduše, postoji opcija u kojoj bi Vatreni i s remijem protiv Azzurra mogli završiti kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, međutim tu je još pregršt kombinacija, stoga ćemo se u ovom tekstu zadržati na scenariju možebitnog hrvatskog trijumfa nad Talijanima.

Dakle, ako Hrvatska pobijedi Italiju i ako se pritom dogodi da Albanija ne pobijedi Španjolsku, naša reprezentacija završit će na drugom mjestu u skupini B i u osmini finala igrat će protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A. To će, kako stvari stoje, najvjerojatnije biti Švicarska.

Pobjednik tog dvoboja osmine finala Švicarska - Hrvatska išao bi u četvrtfinalu na pobjednika utakmice C1 - D/E/F3.

I Slovenci ključeve prolaza drže u svojim rukama

Skupina C zasad je jako izjednačena, tri od četiri utakmice završile su podjelom bodova i u posljednjem kolu bit će jako napeto.

Rasplet u kojem bi Slovenija završila na prvom mjestu zvučao je kao znanstvena fantastika prije početka Eura, ali u ovom trenutku uopće nije nezamisliv.

Štoviše, ako izabranici Matjaža Keka pobijede Englesku, a pritom Danska ili ne pobijedi Srbiju ili je pobijedi razlikom manjom nego što bi Slovenci sredili Engleze, tada bi Sosedi senzacionalno okončali grupnu fazu na prvoj poziciji i čekali koja će im od trećeplasiranih reprezentacija doći za suparnika.

To bi mogla biti Austrija, Poljska, Češka, Gruzija ili netko iz skupine E, a tko god došao, neće to biti nepremostiva prepreka za Slovence.

Düsseldorf, Slovenija - Hrvatska? Može!

Tada bi bilo moguće da se 6. srpnja na Merkur-Spiel Areni u Düsseldorfu sastanu Hrvatska, koja bi prethodno eliminirala Švicarsku, i Slovenija, koja bi, primjerice, izbacila Češku.

Do svega toga dug je, predug put, a majka svih preduvjeta je da Hrvatska u ponedjeljak svlada Italiju.

Azzurri Talijani užasnuti igrom Azzurra: "Hrvatska je stara, ali može nas pobijediti u jednoj utakmici" divider

Luciano Spalletti Talijanski izbornik tješi se uoči Hrvatske: "Kad smo imali 3-4 svježa igrača, stvarali smo situacije" divider

Navijači Srbije Nove optužbe iz Srbije: Smatraju da Nijemci rade protiv njih zbog detalja u prijenosu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider