Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
navijači grme

"Modrić" na bolovanju u Leipzigu poručuje Vatrenima: "Stvarno smo najluđi! Neka se iskupe protiv Italije i bit će kaos"

Hrvatska će u ponedjeljak igrati protiv Italije u Leipzigu odlučujuću utakmicu za prolazak skupine na Euru u Njemačkoj...

Fan zona u Leipzigu (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Nemamo sreće s vremenom. Hamburg smo napustili taman kada je konačno zasjalo sunce. U Leipzigu nas je dočekalo oblačno i sparno vrijeme. U trenutku pisanja ovog teksta na drugi najveći grad Saske sručio se pljusak.

Cijeli dan Leipzigom je vladalo Oranje. Nizozemaca je puno više od Francuza, što i nije neko iznenađenje. Napunili su središte grada i dobro se zabavljali.

Roman Jaremčuk VIDEO Mat u dva poteza: Pogledajte majstorski gol Ukrajinca za pobjedu divider

Nizozemci u Leipzigu Nizozemci u Leipzigu (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Polako pristižu i hrvatski navijači. Sreli smo ih nekoliko u pješačkoj zoni. Neki nisu htjeli pred kamere i objektive.

Bolovanje će se isplatiti ukoliko pobijedimo Italiju

"Službeno sam na bolovanju, ozdravit ću u utorak, pa mi nije baš zgodno slikati se okolo", smijući se od uha do uha ispričao nam je jedini koji je nosio hrvatski dres, i to Modrićevu desetku.

"Ma, mislio sam pogledati samo tekme u Berlinu i Hamburgu, a onda sam odlučio ostati na Italiji. Morao sam nešto smisliti da dobijem još pokoji slobodan dan. Eto, što sve radimo zbog Vatrenih. Nadam se da neću požaliti i da ćemo pobijediti Talijane. Ali ovo dosad je bilo baš loše", kazivao nam je "Modrić" i prije nego što je mahnuo na pozdrav dodaje:

Petković i Livaković VIDEO Petković iskreno: ''Nek' Budimir da dva gola i pobijedimo! Nema osobnih interesa, igramo za Hrvatsku!'' divider

"Stvarno smo najluđi, u Berlinu sto tisuća, a u Hamburgu nas je bilo više nego Albanaca, kojima je Hamburg centar. Još samo da naši nešto naprave. Ako prođu dalje, bit će kaos", kazao je.

I ostali koje smo sreli još su pod dojmom šokantnog remija s Albanijom.

"Neugodno smo iznenađeni igrom. Prvo poluvrijeme je bilo koma, drugo puno bolje, ali onda opet slom u završnici. Dobra je vijest da Talijani nisu izgledali nimalo bolje protiv Španjolaca", pričala su nam Niko i Karlo, dvojica mladića koji su taman došli s ručka iz restorana koji drže Hrvati u Leipzigu.

"Zove se Konoba Laterna i stvarno je hrana odlična. Blizu je centra, preporučujemo", kazali su nam i otišli svojim putem.

Očekivanja su velika, ali zasad nismo na razini

Dvojica mladih Zagrepčana iz Stenjevca i Malešnice također nemaju previše lijepih riječi za igru Vatrenih.

"Ma, dosta loše, nismo to očekivali. Albanci su stali u niski blok, a mi nismo imali na terenu igrače koji mogu proći jedan na jedan. Samo su se nabijali u sredinu i smetali jedni drugima", analiziraju i nude rješenje Ante i Mario:

"Ne znam zašto izbornik nije pokušao s Pjacom, on jedini tu može proći driblingom. Sreća da i Talijani nisu nešto, Španjolci su ih razbili igrom, trebali su im utrpati šest komada."

Nizozemski i francuski navijači s kojima smo razgovarali uglavnom su više očekivali od hrvatske momčadi.

Slavlje Ukrajinaca Ukrajinci furioznim drugim poluvremenom srušili Slovačku! Sve je još otvoreno u grupi E divider

"Imali ste puno uspjeha zadnjih godina, pa su i očekivanja veća. Gledali smo vašu utakmicu protiv Španjolske. Nekako prelako ste izgubili, očekivali smo da će biti puno neizvjesnije", pričali su Nizozemci i dodaju:

"Imate dosta starih igrača, a mlade baš i ne poznajemo dovoljno. Sve je ovo još početak, tko zna, možda se trgnete protiv Talijana. Ni oni nam ne izgledaju predobro. Španjolci su ih ubili."

Kako će Vatreni proći u osminu finala?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider