Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Idemo po pobjedu"

Kovačić za Dnevnik Nove TV: "Wales je odličan! Hrvatska? Nikad nismo išli lakšim putem"

Reporter Dnevnika Nove TV Stipe Antonijević razgovarao je s Mateom Kovačićem u Cardiffu dan uoči utakmice Wales - Hrvatska.

Nakon onog šokantnog poraza od Turske u Osijeku Vatreni ove nedjelje igraju ključnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U Cardiff će se sastati Wales i Hrvatska, a ovaj dvoboj za našu reprezentaciju odjednom je dobio kudikamo više na značaju zbog tog poraza od Turaka.

"Znali smo da će biti teška utakmica, Wales je dobra ekipa koja ima odličnu igru prema naprijed. Pogotovo nakon poraza od Turske nas očekuje teška utakmica, ali pokušat ćemo uzeti sva tri boda", najavio je Mateo Kovačić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Što su igrači međusobno razgovarali o tom porazu protiv Turske?

"Nažalost nam fale bitni igrači, Perišiću želim brz oporavak ovim putem. Zatim Kramarić, Petković, Oršić... Ali, ovi koji su tu su odlični i uvijek je Hrvatska imala igrače koji mogu nadomjestiti one kojih nema, a protiv Turske jednostavno nije bilo dobro. Bili smo loši, loši u duelima, kasnili smo, zasluženo smo izgubili i sad protiv Walesa trebamo dobru reakciju."

Možemo li očekivati Kovačića ili Modrića u nešto ofenzivnijoj ulozi, da više pomognu našoj još uvijek neuigranoj trojci?

"To je uvijek pitanje za izbornika, ali sigurno da mi moramo biti još više prema naprijed i biti ofenzivniji što nismo bili protiv Turske. Imali smo dobrih rezultata u zadnjih godinu-dvije, ovo nas je malo poljulalo, ali nogomet ti daje priliku odmah tri dana poslije i možemo to ispraviti sutra."

Pobjeda bi donijela apsolutni povratak onom miru, remi ne bi bio katastrofa s obzirom na raspored u studenom, ali poraz bi bio prava katastrofa i donio bi potpuni kaos. Slaže li se Kovačić s takvim stavom?

"Ne razmišljamo trenutno o porazu, razmišljamo da odradimo dobar trening, dogovorimo detalje za utakmicu, budemo pravi i pokušamo pobijediti. Bilo bi lakše da smo pobijedili Tursku, ali mi nikad nismo išli lakšim putem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider