Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ne brinemo za budućnost

Hrvatske stijene koje rasturaju: Nevjerojatan podatak koji najbolje govori kolika smo sila

Martin Erlić i Josip Šutalo su hrvatski stupovi obrane koji rasturaju pored najvećih nogometnih zvijezda.

Martin Erlić i Alvaro Morata (Foto: Afp)

Hrvatska je nogometna sila, to je već svima poznato, kao i to da imamo najbolji vezni red svijeta. No vjerojatno se svi stranci začude nakon što pogledaju zadnju liniju Vatrenih.

Jučer su na stoperima igrali Martin Erlić i Josip Šutalo, u očima svjetske javnosti manje poznati igrači, no nama itekako važna i poznata imena.

Obojica su došla u reprezentaciju tek prošle godine. Erlić je s 25 godina tri godine stariji od Šutala, a mnogi su bili skeptični nakon što su vidjeli njih dvoje u prvih 11 još protiv Francuske u Ligi nacija. Bio je to njihov zajednički debi za A vrstu, no rasturili su u obje utakmice protiv Francuza, pogotovo u onoj u Parizu, gdje Benzema i Mbappe nisu imali šanse protiv njih.

Luda statistika

Erlić je doslovno izludio Mbappea, koji je čak otišao na desnu stranu, što ne radi toliko često, no na toj strani dočekao ga je Šutalo i doslovno ništa nije mogao.

Spomenuti dvojac četiri je puta zaigrao u prvih 11 i doslovno je bez veće pogreške odigrao sve četiri utakmice. S njima na terenu Hrvatska je primila samo jedan gol, protiv Francuske na Poljudu.

Je li vrijeme za transfere karijera?

U Ligi nacija bili su nevjerojatni protiv Danaca i Francuza, a u nedjelju se Alvaro Morata praktički nije ni vidio na terenu. Sigurno su se i ostali Španjolci pitali: ''Pa tko su sada ova dvojica, gdje su Lovren, Vida i Gvardiol?''

Martin Erlić s ocjenom 8,0 bio je drugi najbolji Hrvat na terenu nakon Ivana Perišića (9,0) prema SofaScoreu.

Josip Šutalo i Marco Asensio VIDEO Šutalo očitao lekciju španjolskoj zvijezdi: Prodao mu lažnjak i poslao izvan terena divider

U 120 minuta pet puta je otklonio opasnu priliku, blokirao je četiri udarca prema golu, dva puta presjekao akciju, imao je čak 94 % točnih dodavanja i čak pet točnih dugih lopti od šest pokušaja.

S druge strane, njegov kolega Šutalo zaradio je ocjenu 7,8. On je tri puta otklonio veliku opasnost i isto toliko puta blokirao udarac Španjolaca. Imao je i 93 % točnih dodavanja…

Utakmicu su gledali mnogi skauti europskih velikana. Za Šutala je poznato da ga prati Arsenal, sigurno će sada na sebe navući i ostale velikane, a Erlića također prate mnogi i vrlo vjerojatno bi obojica mogla napraviti transfere svojih života već ovog ljeta. Realno, tko u svom klubu ne bi volio stopere Vatrenih?

VIDEO Martin Erlić o utakmici protiv Španjolske

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider