Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DRUGA STRANA ŽIVOTNE PRIČE

On i brat ponikli u Hajduku, a danas je omiljeni dinamovac i najskuplji igrač u Hrvatskoj

Danas je Martin Baturina omiljen među navijačima Dinama i svi se nadaju da neće napustiti klub već nakon Eura.

Martin Baturina (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Martin Baturina novo je lice u reprezentaciji. Fanovi domaće lige upoznati su s njegovim talentom. Dominira u dresu Dinama i najskuplji je igrač SHNL-a. Trenutačno vrijedi 20 milijuna eura.

Krasi ga epitet najtraženijeg igrača Dinama u Europi. Mnogi ga klubovi prate, a mogao bi stvarno napraviti veliku karijeru.

Rodio se u Zürichu, a odrastao u Splitu, gdje je živio sve do svoje 14. godine. I danas rado posjeti svoj grad i voli se družiti s prijateljima. U Splitu ga prihvaćaju i navijači Hajduka iako je jedan od najpoznatijih nogometaša Dinama.

Otac mu je bivši poznati nogometaš

No malo je to i zbog njegova oca, bivšeg igrača Hajduka. Riječ je o Mati Baturini, koji je također rođeni Splićanin, a za Hajduk je nastupio 57 puta. U inozemstvu je nastupao za Grasshopper i Bnei Yehudu. Po povratku u Hrvatsku nastupao je za NK Zadar i NK Solin.

Zanimljivo, Baturine su stvarno velika nogometna obitelj. Martinov je brat Roko Baturina, koji danas igra za Racing u drugom rangu španjolskog nogometa.

Braća Baturina igrala su za Hajduk

"Meni je važno da ljudi u Splitu prema meni uopće nisu loši, dapače. Znam se često vratiti dolje, tamo mi je i obitelj i puno prijatelja. Shvaćaju da sam nogometni profesionalac koji radi svoj posao", govorio je Martin Baturina za Sportske novosti.

Braća Baturina također su bila u Hajduku, ali ne dugo. Njihov se otac nije mogao dogovoriti s Hajdukom, pa je sinove prebacio u RNK Split. Kasnije je došla Dinamova ponuda koja se nije mogla odbiti.

''Dogodile su se neke zavrzlame s Hajdukom, a onda je Dinamo dao svoju ponudu. Mene se tu nije previše pitalo. Bio sam dijete. Sve je to prijateljska zafrkancija. Ako pobijedi Hajduk, oni mene uhvate u đir. Ako pobijedi Dinamo, ja zezam njih. Nema tu ljutnje, zbilja nisam imao takvih situacija. Iskreno, meni je u redu nogometno rivalstvo, tako je u cijeloj Europi. Zbog toga su najbolji i utakmice su zanimljivije, ali nije mi jasno zašto se stvaraju tenzije i podjele izvan nogometa'', rekao je Baturina za Story,

Danas je Martin Baturina omiljen među navijačima Dinama i svi se nadaju da neće napustiti klub već nakon Eura.

Lovro Majer Lovro Majer: Hotelijer i skromni dečko koji dobro čuva svoj privatni život, ali jedna je ljubav poznata divider

Martin Baturina Baturina uvjerljivo najskuplji HNL igrač! Livaja više nije najvrjedniji igrač Hajduka divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider