Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DRUGA STRANA ŽIVOTNE PRIČE

Prošao je teške trenutke, mnogi su ga zaboravili, a sada je opet na najvećoj sceni

Marko Pjaca je po mnogima najveći talent kojeg je hrvatski nogomet imao, a nakon odlaska u Juventus sve je pošlo po zlu.

Galerija Marko Pjaca Marko Pjaca Pjaca i Baturina +7 Marko Pjaca

Pred nama je Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a Zlatko Dalić je na Euro poveo velikog aduta koji bi mogao zasjati. Njegovo ime je Marko Pjaca, po mnogima, najveći pehist hrvatskog nogometa.

Pjaca je bio ogroman talent, do dokazuje i njegov transfer od 23 milijuna eura davne 2016. godine. Tada je Juventus za njega dao toliki novac. Bio je projekt kluba iz Torina i buduća mega-zvijezda europskog nogometa.

Sve je išlo prema tome, Pjaca je odmah pokazao kvalitetu i u Italiji, a onda šok. Sjajni Vatreni se teško ozlijedio protiv Estonije 2017. godine.

Volio je školu

Nakon toga ozljede su se samo nizale, Pjaca je mijenjao puno klubova, no uspio se pronaći u Rijeci gdje mu je i stigao poziv za Euro.

Pjaca je zagrebačko dijete, a otac mu se prije njegovog rođenja doselio iz Hercegovine. Više od polovice života proveo je na Borovju.

Opisao užasne ozljede

''Odrastao sam na Borovju, dvije starije sestre pazile su na mene. Osnovnu sam prošao s 5.0. Upisao sam jezičnu pa sportsku gimnaziju. Engleski i talijanski su mi bili izbor. To me držalo na životu u nekim trenucima moje karijere. Vjerovao sam da Bog ima neki veći plan za mene'', rekao je Pjaca u emisiji HRT-a ''Knjaz kod Vatrenih''.

Buffon je to odmah rekao

Bio sam sam, nisam bio u duelu. Stao sam na desnu nogu, lijevom sam išao izbiti loptu, desna noga mi je zaplesala i čuo sam ‘kvrc’. Pukao mi je prednji križni. Imao sam problema u rehabilitaciji, nisam mogao ispružiti nogu nakon pet mjeseci pa sam morao čistiti.

Imao sam u Fiorentini istu ozljedu, ali na drugom koljenu. Sreća što imam samo dvije noge. Ozljeđivao sam i ključnu kost, pao sam i pukla je. Dvije godine sam proveo van terena, rekao je Pjaca.

Reporter Dnevnika Nove TV, Vlado Boban, opisao je jednu anegdotu. 

''Čudno mi je da nije otišao u Dinamo u ovoj situaciji, ali tu su vjerojatno neke druge priče. Drago mi je zbog njega. Pjaca je odradio par treninga u Juventusu, a kolega Stjelja je išao raditi intervju s njim u Torino. To je onaj Pjaca kojeg se mi sjećamo, uđe 15 minuta protiv Portugala i napravi dar-mar. Završi trening, stoje on i Marko Naletilić, njegov menadžer pored aut linije i prilazi im Buffon i govori Naletiliću: 'Ovaj mali je sljedeća Zlatna lopta'. Toliko ih je oduševio na treningu Juventusa, sve suigrače.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider