Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
ostvario san

Novi Dalićev čovjek o trenutku koji je promijenio sve: "To mi je bila najbolja odluka u životu"

Marco Pašalić dao je prvu izjavu kao A reprezentativac Hrvatske.

Marco Pašalić (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

San mi se ostvario u sekundi, poručio je novi hrvatski nogometni reprezentativac Marco Pašalić nakon što ga je izbornik Zlatko Dalić pozvao u redove Vatrenih za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. godine. Za početak ga čeka okršaj Latvije i Hrvatske. 

"Poziv me pozitivno iznenadio, još uvijek sam u šoku da se sve tako može brzo promijeniti i san ostvariti u sekundi," kazao je napadač Rijeke za klupsku stranicu.

Zlatko Dalić Zlatko Dalić pozvao novog igrača za Latviju i Armeniju divider

"Ovo je motivacija da budem još bolji, ali uvijek dajem sto posto i mislim da to svi vide i tako ću igrati za reprezentaciju ako dobijem minutažu," poručio je Pašalić.

Zanimljivo, Pašalić nije bio ni na pretpozivu. Od napadača na pretpozivu su bili Josip Brekalo, Petar Musa, Dion Drena Beljo i Franjo Ivanović, no Dalić se odlučio za 23-godišnjeg napadača Rijeke.

Wales - Hrvatska Velški izbornik otkrio što će biti ključno za plasman na Europsko prvenstvo divider

Pašalić je rođen u Njemačkoj, prve nogometne korake napravio je u Hoffenheimu, igrao je i za Karlsruher, Stuttgart i Borussiju Dortmund, a na Rujevicu je stigao u lipnju ove godine.

Dosad je upisao četiri nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju, dok još nije debitirao za seniorsku vrstu.

Dominik Livaković FOTO Vatreni se okupili u Zagrebu: Svi su pozdravljali novo lice u reprezentaciji divider

Krilni napadač Rijeke priključit će se reprezentaciji u ponedjeljak navečer i konkurirat će za predstojeće dvoboje Vatrenih u Rigi (18. studenoga) i Zagrebu (21. studenoga).

"Ispred nas su dvije važne utakmice, vjerujem da ćemo ih odraditi maksimalno s puno energije i osvojiti šest bodova. Imat ću čast upoznati dečke o kojima sam sanjao. Kada sam potpisivao ugovor s Rijekom, imao sam osjećaj da mogu ostvariti velike stvari, da imamo dobru momčad. Bila je to moja najbolja odluka u životu," kazao je.

Opus Arena FOTO Osijek ima predivan novi stadion: Umjetna inteligencija generirala nam je fotografije novih u Zagrebu, Rijeci i Splitu divider

Pašalić je treći igrač Rijeke u reprezentaciji nakon Nediljka Labrovića i Marka Pjace.

"Bit će mi lakše jer su oni u reprezentaciji, vjerujem da ću se i ja uklopiti. Sretan sam i zahvalan što sam dobio poziv," poručio je.

Za predstojeće utakmice zbog ozljede mišića otpao je Mateo Kovačić, koji je u Manchesteru napravio magnetsku rezonanciju koja je pokazala da zbog ozljede neće biti spreman pomoći reprezentaciji u nadolazećim utakmicama.

Domagoj Vida Domagoj Vida dobio veliko priznanje za dobre igre u dresu AEK-a divider

Kao što je izbornik Dalić najavio na konferenciji za medije, za utakmice protiv Latvije i Armenije neće konkurirati ni Bruno Petković, koji će nastaviti liječenje u klubu.

Uoči završnog raspleta na vrhu skupine D sa 16 bodova je Turska, koja je već osigurala plasman na Euro. Hrvatska i Wales imaju po 10 bodova, dok je Armenija treća sa sedam bodova. Na začelju je Latvija s tri boda.

Hrvatskoj prvo slijedi gostovanje u Rigi, a zatim domaći ogled protiv Armenije, dok Velšani prvo putuju u Armeniju, a u posljednjem kolu kod kuće dočekuju Tursku.

Podsjećamo, Wales je u međusobnim dvobojima bolji od Hrvatske nakon što je splitski ogled završio 1:1, a Wales je u Cardiffu pobijedio s 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider